Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Krompašská nemocnica zakúpila vankúše na dojčenie

14.3.2024

V Nemocnici AGEL Krompachy majú mamičky gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia k dispozícii pohodlné vankúše na dojčenie. Oddelenie sa aj takto snaží neustále zlepšovať poskytované služieb pre mamičky počas ich pobytu v pôrodnici. Špeciálne navrhnuté vankúše poskytujú podporu a pohodlie pri dojčení dieťaťa a umožňujú dojčiť vo viacerých polohách. Mamičky si vankúše môžu zapožičať počas pobytu v nadštandardných izbách u službukonajúcej sestry.

Cieľom gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia krompašskej nemocnice je neustále vylepšovanie poskytovaných služieb mamičkám v rámci pobytu v pôrodnici. Jednou z noviniek, ktorá je pacientkam k dispozícii, sú vankúše na dojčenie. Ide o špeciálne navrhnuté vankúše, ktoré poskytujú podporu počas dojčenia, uľahčujú samotné dojčenie tým, že  pomáhajú zabezpečiť pohodlnú polohu pre matku aj dieťa. Vankúš drží svoj tvar, neposúva sa, umožňuje dojčiť vo viacerých polohách a je ideálny na polohovanie bábätka. Mamičky si môžu vankúš kedykoľvek zapožičať v rámci pobytu v nadštandardných izbách u službukonajúcej sestry,“ informuje vedúca sestra gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia krompašskej nemocnice Bc. Klára Sedláčková.

Dojčenie poskytuje mnohé výhody pre matky aj deti. Pre deti predstavuje ideálnu kombináciu živín, vitamínov, minerálov,  ktoré  podporujú vývin mozgu a celkový jeho rozvoj. Materské mlieko obsahuje protilátky, ktoré posilňujú imunitný systém detí a znižujú riziko vzniku infekcií, alergií, cukrovky a rôznych iných ochorení. Okrem toho dojčenie prispieva k vyššej väzbe medzi matkou a dieťaťom a pomáha matkám obnoviť svoj fyzický a duševný stav počas obdobia po pôrode.

Späť