Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Krompašská nemocnica má ako jedna z prvý na Slovensku pôrodný gauč

15.12.2023

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie Nemocnice AGEL Krompachy neustále vylepšuje služby a poskytovanie zdravotnej starostlivosti pre svoje rodičky. Predvianočným darčekom pre gynekologicko-pôrodnícke oddelenie je pôrodný gauč. Jeho investícia predstavovala 5 500 eur.

Pôrodný gauč je špeciálny nábytok navrhnutý pre podporu ženy počas pôrodu, ktorého cieľom je poskytnúť rodičke optimálne prostredie a umožniť jej pohodlnú a prirodzenú polohu. „Tento typ nábytku môže byť prínosný pre ženy, ktoré preferujú alternatívne polohy a taktiež môže zlepšiť pohodlie a efektivitu pôrodného procesu. Pôrodný gauč umožňuje nastavenie rôznych polôh, akými sú polohy v sede či na kolenách. Našim rodičkám sa snažíme poskytnúť maximálny komfort vo všetkých smeroch poskytovanej zdravotnej starostlivosti,“ približuje primárka gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia krompašskej nemocnice MUDr. Svetlana Lukáčová, MPH.

Okrem možnosti nastavenia rôznych polôh má pôrodný gauč veľa iných výhod. Podporuje prirodzené pohyby v tele a môže uľahčiť otváranie panvovej oblasti. Je pohodlný nielen pre rodičku, ale aj pre personál. Konštrukcia totiž umožňuje zdravotníckemu personálu pohodlný prístup k žene počas pôrodu, čo je dôležité pre monitorovanie a poskytovanie nevyhnutnej starostlivosti. Hlavným prínosom pôrodného gauča je prispieť k pozitívnemu pôrodnému zážitku pre ženy, ktorý je pre kolektív gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia krompašskej nemocnice prioritou.

Skupina AGEL investovala do pôrodného gauča pre rodičky 5 500 eur. „Táto novinka pre budúce mamičky predstavuje ďalší krok vpred pre oddelenie, ktoré je kompletne zrekonštruované a svojím zariadením a prístupom personálu poskytuje zdravotnú starostlivosť na vysokej úrovni. Sme nesmierne radi, že sa nám ako jednému z prvých poskytovateľov zdravotnej starostlivosti na Slovensku podarilo zabezpečiť pre rodičky pôrodný gauč, ktorý posúva zdravotnú starostlivosť v oblasti gynekológie na najmodernejšiu úroveň. Vo vylepšovaní podmienok pre naše rodičky budeme aj naďalej pokračovať,“ hovorí riaditeľ Nemocnice AGEL Krompachy a nemocníc spišského klastra Ing. František Lešundák.

Späť