Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Humanitný koncert priniesol detskému oddeleniu krompašskej nemocnice viac ako 2 200 EUR

8.12.2023

Adventné obdobie v Krompachoch odštartovalo tradičným humanitárnym koncertom „Ozveny rodnej zeme“ v Kultúrnom dome. Organizátormi podujatia sú Humanitná spoločnosť „Humanita pre život“ Spišské Vlachy a Košické folklórne štúdio. Výťažok z 31. ročníka tohto podujatia vo výške viac ako 2 200 EUR poputuje detskému oddeleniu Nemocnice AGEL Krompachy. Účinkujúcimi v programe boli Jaroslav Dvorský, sólista Opery ŠD Košice či folklórny súbor Železiar z Košíc.

Humanitný koncert „Ozveny rodnej zeme“, ktorý organizuje Humanitná spoločnosť „Humanita pre život“ Spišské Vlachy a Košické folklórne štúdio finančne podporuje aj Košický samosprávny kraj. Finančný výťažok z tohto ročníka bol celkovo 2 254 EUR. „Humanita pre život je súčasťou spoločenského diania v Krompachoch a okolí už viac 30 rokov. Tento ročník sa niesol v duchu gratulácie k okrúhlemu jubileu Andreja Mikulu, ktorý celoživotne podporuje Humanitárnu spoločnosť. Touto cestou mu v menej kolektívu krompašskej nemocnice blahoželám, želám pevné zdravie a ďakujem za doterajšiu pomoc pre nemocnicu,“ hovorí MUDr. Miroslav Kraus, námestník liečebno-preventívnej starostlivosti a konateľ Nemocnice AGEL Krompachy.

Dôvodom na oslavu počas koncertu bolo aj pripomenutie zaslúžilej činnosti „Humanity pre život“, ktorá svojimi aktivitami pomáha chorým a sociálne odkázaným ľuďom a oživuje spoločenský život občanov mesta Krompachy rôznymi kultúrnymi podujatiami. Koncert v roku 2023 privítal rozmanitú škálu účinkujúcich, medzi ktorými boli Jaroslav Dvorský, sólista Opery ŠD Košice, tenorista Ján Babiak, Folklórny súbor Železiar z Košíc a husľový virtuóz Miroslav Dudík.

„Vďaka príspevkom „Humanity pre život“ bola na naše detské oddelenie doposiaľ zakúpená technika za približne 25 000 EUR. V minulom roku sme vďaka finančnej čiastke takmer 1 500 EUR zakúpili nábytok a hračky do dennej miestnosti detského oddelenia. Všetkým, ktorí sa podieľajú na tejto záslužnej činnosti patrí veľká vďaka. Aj tohtoročný finančný príspevok vo výške 2 254 EUR určite využijeme na zakúpenie novej techniky a vybavenia,“ dodáva MUDr. Miroslav Kraus.

Späť