Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Krompašská nemocnica eviduje zvýšený počet „letných“ zranení

10.8.2023

Zdravotníci z Nemocnice AGEL Krompachy sa počas prázdnin stretávajú so zvýšeným počtom úrazov, ktoré súvisia s letnými aktivitami. U detí sú to najčastejšie zranenia spôsobené pádmi z bicykla, trampolíny či kolobežky. Dospelí prichádzajú so zraneniami a úrazmi zo spoločenských akcií. Chirurgická ambulancia eviduje aj menej časté zranenia.

Chirurgická ambulancia krompašskej nemocnice eviduje zvýšený počet rôznych úrazov najmä u detí, no ani dospelí nie sú výnimkou. „Letné obdobie každoročne prináša rôzne typy úrazov. U detí sa najčastejšie stretávame s úrazmi spôsobenými pádmi z bicykla, trampolíny a kolobežiek, ktoré sú v súčasnosti pomerne rozšíreným trendom. Ošetrujeme drobné a väčšie tržné rany, vyvrtnutia či zlomeniny. Dospelí k nám taktiež prichádzajú s rôznymi typmi poranení, ako sú zlomeniny a úrazy vzniknuté nepozornosťou na spoločenských akciách. Apelujeme na zvýšenú opatrnosť pri rôznych športových aktivitách a používanie dostatočných ochranných pomôcok,“ informuje lekár chirurgickej ambulancie krompašskej nemocnice MUDr. Marián Hojstrič.

Zdravotníci sa v chirurgickej ambulancii stretli aj s menej častými zraneniami. „Toto leto sme mali aj prípad chlapčeka, ktorý na prázdninách stúpil na kaktus a v prípade jeho úrazu bol nevyhnutý aj chirurgický zákrok. Okrem tohto prípadu sme sa stretli aj so zlomeninou lebky u dieťaťa, ktoré nepozornosťou dospelého spadlo do potoka. V každom prípade by sme mali byť obozretní voči sebe aj ostatným,“ dodáva vedúca sestra chirurgického oddelenia Mgr. Oľga Dzimková.

Späť