Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Svetový týždeň dojčenia: Krompašská nemocnica odštartovala individuálne poradenstvo pre rodičky

2.8.2023

Prvý augustový týždeň patrí dojčeniu. Svetový týždeň dojčenia je významná celosvetová iniciatíva zameraná na podporu dojčenia a osvetu o jeho výhodách pre zdravie matiek a detí. Tohtoročné podujatie zdôrazňuje dôležitosť podpory dojčenia pre zdravý vývoj a dlhodobú pohodu detí a ich matiek. Nemocnica AGEL Krompachy počas výnimočného týždňa odštartovala individuálne poradenstvo.

Dojčenie poskytuje mnohé výhody pre matky aj deti. „Dojčenie pre deti predstavuje ideálnu kombináciu živín, vitamínov, minerálov,  ktoré  podporujú vývin mozgu a celkový jeho rozvoj. Materské mlieko obsahuje protilátky, ktoré posilňujú imunitný systém detí a znižujú riziko vzniku infekcií, alergií, cukrovky a rôznych iných ochorení. Okrem toho dojčenie prispieva k vyššej väzbe medzi matkou a dieťaťom a pomáha matkám obnoviť svoj fyzický a duševný stav počas obdobia po pôrode,“ hovorí vedúca sestra novorodeneckého oddelenia Mgr. Klaudia Tatarková.

Svetový týždeň dojčenia je príležitosťou na zdôraznenie významu dojčenia pre zdravie matky, dieťaťa a na podporu inkluzívneho a podporujúceho prostredia pre dojčiace matky. „Rozhodli sme sa v tomto týždni spustiť individuálne poradenstvo pre mamičky na našom oddelení. Každá, ktorá bude mať záujem sa bude môcť prihlásiť a budeme sa venovať edukácii k laktácii a starostlivosti o novorodeniatko. Predpokladáme záujem najmä u prvorodičiek, no prihlásiť sa, samozrejme, môže každá rodička gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia. Podľa záujmu budeme prispôsobovať program edukácie, ktorú budeme organizovať buď individuálne alebo skupinovo,“ približuje vedúca sestra novorodeneckého oddelenia Mgr. Klaudia Tatarková.

Mamičky sa na laktačno-novorodenecké poradenstvo budú môcť prihlásiť u vedúcej sestry novorodeneckého oddelenia, Mgr. Klaudii Tatarkovej, a to osobne, telefonicky na čísle +421 534186212 alebo prostredníctvom e-mailovej adresy: klaudia.tatarkova@nkr.agel.sk.

Späť