Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Krompašská nemocnica pokračuje vo vzdelávaní lekárov. Intenzita pôrodných bolestí závisí od celkového nastavenia rodičky

16.6.2023

Nemocnica AGEL Krompachy opätovne organizuje lokálne odborné semináre pre lekárov. Permanentné vzdelávanie je v oblasti medicíny nesmierne dôležité. S príchodom neočakávanej pandémie koronavírusu sa vzdelávacia činnosť krompašskej nemocnice na istý čas zastavila. Dnes už je vzdelávanie opäť obnovené. Druhý odborný seminár sa konal pod záštitou gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia.

Koncom marca tohto roku nemocnica opäť obnovila vzdelávaciu činnosť úvodným seminárom oddelenia rádiodiagnostiky. Celoústavné lekárske semináre sú spojené aj s účasťou lekárov prvého kontaktu spádovej oblasti. „Odborná vzdelávacia činnosť lekárov je zásadným a nenahraditeľným prvkom v ich profesionálnom rozvoji. Cieľom je udržiavať a rozširovať odborné znalosti, zlepšovať praktické zručnosti a nasledovať najnovšie vedecké poznatky a postupy vo svojej odbornej oblasti. Pandémia koronavírusu zastavila všetku vzdelávaciu činnosť, ktorú sme v nemocnici pravidelne organizovali. Sme radi, že sa nám organizáciu odborných seminárov podarilo obnoviť,“ hovorí MUDr. Miroslav Kraus, námestník liečebno-preventívnej starostlivosti a konateľ spoločnosti.  

Júnový odborný seminár bol venovaný gynekologickým témam, ktoré predstavili lekárky gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia krompašskej nemocnice. Celkovo odzneli štyri prednášky o témach predpôrodnej prípravy, prirodzenom pôrode, pôrode po cisárskom reze a laktácii. Jednou zo zásadných otázok prvej témy o príprave na pôrod bolo postavenie sa budúcich matiek k pôrodným bolestiam. MUDr. Alina Tkachuk vysvetlila, že bez bolesti sa rodiť nedá. Pôrodné bolesti však nie sú patologické, a teda nie sú spôsobné chorobou a ich zvládnutie veľmi súvisí s celkovým psychickým nastavením budúcej matky.

Späť