Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Zamestnanci krompašskej, levočskej a kežmarskej nemocnice majú veľké srdcia. V máji spravili Vianoce tým, ktorí to potrebujú

23.5.2023

Zamestnanci Nemocnice AGEL Krompachy, Nemocnice AGEL Levoča a Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL, majú veľké srdcia a obrovskú dávku empatie. Zapojili sa do zbierky potravín a hygienických potrieb pre Dom Charitas Sv. Jozefa Spišská Nová Ves, zariadenie pre týrané matky a deti v núdzi. Spoločnými silami vyzbierali desiatky kilogramov užitočných vecí, ktoré ľuďom v zariadení pomôžu. Iniciatívu projektu zastrešila NADÁCIA AGEL.

„NADÁCIA AGEL podporuje aj zamestnancov a deti zamestnancov zdravotníckych zariadení v ťažkých životných situáciách. Ani zdravotníkom sa nevyhýbajú choroby, úrazy, následky covid ochorenia. Pomáhali a pomáhajú s plným nasadením pacientom. Keď sme vyhlásili jarnú charitatívnu zbierku pre centrá sociálnych služieb, senior centrá, azylové domy, matky a deti nezaváhali. Nebolo ich potrebné presviedčať k pomoci a znova s veľkým srdcom pomáhali trvanlivými potravinami, hygienickými potrebami, hračkami a mnohým ďalším priamo v regiónoch poskytovania zdravotnej starostlivosti. Miestnosti sa rýchlo plnili tým najpotrebnejším. V mene NADÁCIE AGEL srdečne ďakujem všetkým zamestnancom AGEL, že si našli čas, energiu a empatiu pre tých najzraniteľnejších,“ uviedla predsedkyňa Správnej rady NADÁCIE AGEL Mgr. Iveta Chreneková. 

 

Čo nás môže naučiť život s nevyliečiteľne chorým dieťaťom?

Obrovskej pokore a vďake za to, aké krásne životy máme. Aktuálne je toto zariadenie výnimočné tým, že sa stará o detičky s ťažkým zdravotným znevýhodnením, ale tiež o mamy s deťmi, ktoré si prešli rôznymi spôsobmi ubližovania (ako fyzickým, tak psychickým). V núdzovom bývaní vie nájsť útočisko 21 osôb a momentálne v ňom žije 6 matiek a 15 detí. V centre pre deti a rodiny je plná kapacita 16 detí s ťažkým zdravotným postihnutím. Naše zariadenie zároveň poskytuje v zimných mesiacoch stravu bezdomovcom a tiež pomáhame dôchodcom mesta Spišská Nová Ves. Denne sa u nás varí približne 200 obedov,“ hovorí riaditeľka CDR pre týrané matky a deti v núdzi Dom Charitas v Spišskej Novej Vsi Mgr. Alexandra Hovancová.

 

Komu pomáhame? A aké sú tieto deti?

„Starostlivosť o ťažko choré postihnuté dieťa je veľmi náročná. Sme jediné neštátne zariadenie zamerané na takúto starostlivosť. Každé dieťa má veľké množstvo špecialistov v Košiciach a v Prešove. Deti majú nariadené rehabilitácie a vplyvom plných kapacít rehabilitujú v 3 rôznych mestách. Časovo zosúladiť vyšetrenia, ktoré sú na dennej báze, potrebuje naozaj skvelý tím ľudí, za ktorých som denne vďačná. Financie u nás nepostačujú ani na mzdové náklady, práve preto fungujeme len na zbierkach či finančných daroch sponzorov. Je to nesmierne náročné, no nie nemožné. Musíte však tomu obetovať celý svoj čas. Naše zariadenie funguje len vďaka dobrým ľuďom a sponzorom. Verím, že dobro priťahuje dobro a žiadne stretnutie nie je náhodné. S láskou a slzami v očiach aj dnes zo srdca chcem poďakovať sieti nemocníc AGEL, lebo nám v máji spravili VIANOCE,“ dodáva riaditeľka Mgr. Alexandra Hovancová.

Späť