Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Pacienti oddelenia dlhodobo chorých krompašskej nemocnice sa liečia aj ergoterapiou

5.4.2023

Oddelenie dlhodobo chorých Nemocnice AGEL Krompachy pripravuje pre svojich pacientov nevšedný program. Ergoterapia pomáha pacientom s rôznymi zdravotnými problémami. V dopoludňajších hodinách sa niektorí pacienti v spoločenskej miestnosti venujú pestrým aktivitám. Jednou z posledných bolo maľovanie veľkonočných vajíčok.

Pacienti majú počas svojej hospitalizácie nevšedný program. Personál pre nich organizuje rôzne aktivity, ku ktorým patrí aj ergoterapia. Ergoterapia pomáha ľuďom s rôznymi ochoreniami a postihnutiami, aby dosiahli maximálnu úroveň nezávislosti a funkčnosti vo svojom každodennom živote. Zahŕňa diagnostiku, terapiu a rehabilitáciu pacientov, ktorí majú fyzické, psychické alebo emočné problémy. Pacientom zlepšuje ich schopnosti a zručnosti pri plnení bežných úloh, ako je obliekanie, stravovanie, umývanie sa, prácu aj zábavu,“ hovorí vedúca sestra oddelenia dlhodobo chorých Mgr. Monika Nehrerová.

„Našim pacientom sa snažíme spestriť hospitalizáciu viacerými spôsobmi. Poslednou aktivitou bolo maľovanie veľkonočných vajíčok. Tieto aktivity sú prospešné aj z hľadiska socializácie či zlepšovania motoriky a psychickej pohody. Ergoterapia môže zahŕňať rôzne aktivity a cvičenia, ktoré sú špeciálne navrhnuté na zlepšenie jemnej a hrubej motoriky, koordinácie či rovnováhy,“ dodáva vedúca sestra oddelenia dlhodobo chorých Mgr. Monika Nehrerová.

Späť