Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie krompašskej nemocnice už rok úspešne pôsobí v novom pavilóne. Rodičky sú mimoriadne spokojné

10.3.2023

Nemocnica AGEL Krompachy pred rokom slávnostne otvorila plne zrekonštruovaný pavilón gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia. Mamičkám z blízkeho aj širokého okolia oddelenie ponúka nadštandardný komfort, najmodernejšie medicínske technické vybavenie a kvalitnú zdravotnú starostlivosť. Mamičky majú možnosť výberu pôrodníka aj pôrodnej asistentky.

Modernizácia gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia začala vo februári 2020. Pred rokom bolo oddelenie presťahované do kompletne zrekonštruovaného päťpodlažného pavilónu. „Čas plynie rýchlym tempom a v týchto dňoch je to už rok, čo sme sa presťahovali do zrekonštruovaného pavilónu. Na našom oddelení sa tešíme rodičkám nielen z okolia Krompách, ale aj zo širokého okolia mimo nášho okresu či kraja. Veľmi nás teší, že o naše oddelenie majú záujem aj rodičky z Liptovského Mikuláša, Prešova či Bratislavy,“ hovorí primárka gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia MUDr. Svetlana Lukáčová.

Pavilón gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia má päť podlaží. Na prvom poschodí sa nachádza gynekologická príjmová ambulancia s ultrazvukom, a taktiež priestorové zázemie pre personál. Druhé poschodie je vyhradené pre štandardné izby so sociálnym zariadením. Na treťom poschodí sú situované pôrodné a operačné sály a najvyššie poschodie je vyčlenené pre jedenásť nadštandardných izieb so súkromným sociálnym zariadením. „Nadštandardné izby ponúkajú v prípade záujmu ubytovanie aj pre oteckov, ktorých prítomnosť je dovolená aj počas pôrodu. Mamičkám umožňujeme aj výber pôrodníka a pôrodnej asistentky,“ informuje primárka oddelenia s tým, že cena za uvedené služby je uvedené v platnom cenníku oddelenia, ktorý je dostupný na webovej stránke nemocnice. 

Zrekonštruované oddelenie poskytuje zdravotnú starostlivosť na celkovo 38 lôžkach. Minulý rok sa napriek mesačnej prevádzkovej prestávke pri 820 pôrodoch narodilo 827 bábätiek. Nemocnica v minulom roku eviduje 657 pôrodov prirodzeným spôsobom a 163 sekcií, čo je menej ako 20% z celkového počtu. „Okrem pôrodov poskytujeme na našom oddelení aj plánované a komplexné gynekologické operačné výkony od najjednoduchších po rozsiahle laparoskopické výkony. V rámci starostlivosti o tehotné ženy poskytujeme psychofyzickú prípravu na pôrod, počas ktorej sa mamičky naučia zásady správneho dýchania počas rôznych pôrodných fáz. Mamičkám taktiež ponúkame konzultácie, na ktoré sa môžu objednať prostredníctvom telefónneho čísla ambulancie +421 41 86 228,“ dodáva primárka gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia MUDr. Svetlana Lukáčová.

Späť