Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Gastroenterologická ambulancia krompašskej nemocnice má nový prístroj

21.2.2023

Nemocnica AGEL Krompachy má v gastroenterologickej ambulancii novinku. Nová gastroskopická veža personálu zjednodušuje a zefektívňuje prácu. Pacientom tak moderné zariadenie s vyspelejšími technickými parametrami prináša vďaka personálu lepšie poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Ambulancia ordinuje počas celého týždňa. V štvrtky a pondelky je dostupná len pre akútne stavy.

Gastroenterologická ambulancia krompašskej nemocnice má k dispozícii novú gastroskopickú vežu. „Vďaka novému prístroju v našej ambulancii zefektívňujeme poskytovanie zdravotnej starostlivosti pre našich pacientov. S modernejším a technicky prepracovanejším zariadením sa pracuje pohodlnejšie, rýchlejšie a presnejšie. V našej ambulancii sa venujeme pacientom, ktorí majú ťažkosti s tráviacim ústrojenstvom. V minulom roku sme dokopy vykonali 1089 vyšetrení, z čoho 66 % tvorili gastroskopie (celkovo 719 vyšetrení) a 34 % kolonoskopie (celkovo 370 vyšetrení),“ informuje lekárka gastroenterologickej ambulancie krompašskej nemocnice, MUDr. Mária Macúchová.

Gastroskopická veža sa skladá z monitora a gastroskopu, čo je optický prístroj umožňujúci vyšetrenie sliznice hornej časti tráviaceho traktu. V gastroenterologickej ambulancii nemocnica poskytuje špeciálnu zdravotnú starostlivosť o chorých s ochoreniami pažeráka, žalúdka, tenkého a hrubého čreva, pankreasu, žlčových ciest a žlčníka a pečene. V ambulancii sa vykonáva diagnostika, liečba ochorení, dispenzarizácia chronických ochorení a prekanceróz, a taktiež primárna a sekundárna prevencia. Ambulancia ordinuje počas celého týždňa čase 7:00 – 14:30, avšak vo štvrtky a pondelky je dostupná len pre akútne stavy.

Späť