Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Na detskom oddelení krompašskej nemocnice majú nový nábytok

18.1.2023

Denná miestnosť na detskom oddelení Nemocnice AGEL Krompachy má nové vybavenie. Z finančného príspevku a výťažku kultúrno-folklórneho podujatia „Ozveny rodnej zeme“ sa vďaka humanitnej spoločnosti „Humanita pre život“ v minulom roku vyzbieralo takmer 1500 eur. Tie poputovali na nové vybavenie detského oddelenia.

V októbri minulého roka sa v Kultúrnom dome mesta Krompachy konal koncert „Ozveny rodnej zeme“. Výťažok jubilejného 30. ročníka z kultúrno-folklórneho podujatia putoval detskému oddeleniu. „Veľmi pekne ďakujeme organizátorom podujatia, ktorými sú humanitná spoločnosť „Humanita pre život“ Spišské Vlachy a Košické folklórne štúdio. Vďaka nim sme na oddelenie zakúpili nový nábytok do dennej miestnosti pre našich pacientov,“ hovorí vedúca sestra detského oddelenia, Bc. Anna Čigarská.

Minuloročný výťažok kultúrneho podujatia bol celkovo 1426 eur. „Za finančné prostriedky sme zakúpili nové vybavenie do dennej miestnosti. Starý nábytok sme nahradili novým, vďaka čomu sme dennú miestnosť omnoho zútulnili. Počas dňa je pripravená pre našich malých pacientov, ktorí sa tam môžu hrať, kresliť, oddychovať či obedovať. Na oddelení sa tešíme z nového gauča, dvoch kresiel, farebných stoličiek so stolíkom na sedenie pre menšie detičky, sedacieho vaku a úložných skríň so zásuvkami a poličkami,“ dodáva vedúca sestra detského oddelenia s tým, že sa veľmi teší zo zútulnených priestorov pre pacientov oddelenia.

Späť