Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Šikovné žienky podarovali novorodeneckému oddeleniu krompašskej nemocnice vianočný darček

27.12.2022

Novorodenecké oddelenie Nemocnice AGEL Krompachy obdarovali šikovné žienky, ktoré spojili svoje háčkovacie zručnosti. Na oddelenie priniesli množstvo háčkovaných chobotničiek, papučiek a čiapočiek, ktoré budú určené pre potreby novonarodených bábätiek. Iniciátorkou projektu je Jana Šlacká, ktorá chcela efektívne využiť zvyšky priadze a vlny. Háčkované chobotničky majú pre bábätká pozitívne účinky.

Darčeku sa potešil aj kolektív novorodeneckého oddelenia. „Veľmi pekne ďakujeme pani Janke aj ostatným ženám, ktoré si našli čas a rozhodli sa nám venovať takéto krásne výtvory. Háčkované chobotničky majú pre novonarodené a predčasne narodené bábätká priaznivé účinky. Štruktúra chápadiel im totiž pripomína pupočnú šnúru, a to ich upokojuje,“ vysvetľuje Mgr. Klaudia Tatarková, vedúca sestra novorodeneckého oddelenia krompašskej nemocnice.

Jana Šlacká obľubuje háčkovanie a jedného dňa jej napadla myšlienka, že by zvyškom vlny a priadze, ktoré skladuje, mohla vdýchnuť nový život v podobe výrobkov ako sú chobotničky, čiapočky, papučky a deky na prikrytie pre novonarodené detičky. „Takto to už funguje aj v rámci celoslovenského projektu. Oslovila som priateľky, ale aj neznáme na sociálnej sieti, ktoré tiež nevedia, čo so zvyškami vlny, či by sa nepridali k môjmu nápadu – projektu,“ opisuje začiatky svojho projektu Janka Šlacká, ktorá na projekte pracuje s Helgou, Silviou a Alexandrou.

„Bola som milo prekvapená, aký to malo ohlas. Spomenuté výrobky sme darovali neonatologickému oddeleniu pod vedením primárky MUDr. Bartošovej. Radosť a nadšenie kolektívu bolo úprimne, z čoho sa veľmi tešíme. Mňa osobne to nabilo pozitívnou energiou, ktorá je veľmi nákazlivá, a preto v tom mienim aj naďalej pokračovať aj s tímom žien, ktoré sa podieľali na spoločnej tvorbe, za čo im srdečne ďakujem. Už sme sa opäť pustili do práce, lebo na jar chceme potešiť ďalšie zariadenia,“ dodáva Jana Šlacká, iniciátorka projektu.


 

Späť