Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Krompašania darovali najvzácnejšiu tekutinu. Levočská nemocnica opäť sprevádzkovala mobilnú odberovú jednotku

19.10.2022

Nemocnica AGEL Levoča opäť spustila do prevádzky mobilnú odberovú jednotku na odber krvi. V priestoroch Nemocnice AGEL Krompachy sa po dlhšej prestávke realizoval 17. októbra 2022 odber krvi. Odberné miesto sa nachádza v priestoroch vakcinačného centra. Krompašania darovali celkom 11,2 litrov krvi. Ďalší odber najvzácnejšej tekutiny je plánový 14. novembra 2022.

Levočská nemocnica obnovila mobilnú odberovú jednotku, ktorá v pondelok navštívila Krompachy. „Po dlhšej dobe sme s mobilnou odberovou jednotkou opäť zavítali aj do priestorov krompašskej nemocnice. Veľmi nás potešila účasť stálych darcov, ale aj prvodarcov z radov študentov. Dvadsaťpäť osôb celkovo darovalo 11 250ml krvi,“ uvádza primár Transfúziologického oddelenia Nemocnice AGEL Levoča, MUDr. Rastislav Osif.

Odbery v Krompachoch sú zatiaľ plánované raz mesačne a verejnosť bude informovaná prostredníctvom webovej stránky či sociálnych sietí. „Najbližší odber je plánovaný na 14. novembra 2022, neskôr by sme chceli robiť odbery dvakrát mesačne. Veľmi pekne ďakujeme všetkým darcom krvi za ich ušľachtilý čin. Každá kvapka krvi je nesmierne dôležitá a náš tím sa opäť teší na odber v Krompachoch,“ dodáva primár Transfúziologického oddelenia Nemocnice AGEL Levoča, MUDr. Rastislav Osif.

Späť