Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Vďaka „Humanite pre život“ získa detské oddelenie krompašskej nemocnice takmer 1500 eur

11.10.2022

Druhú októbrovú nedeľu sa v Kultúrnom dome mesta Krompachy konal koncert „Ozveny rodnej zeme“. Výťažok z kultúrno-folklórneho podujatia poputuje detskému oddeleniu Nemocnice AGEL Krompachy. Organizátormi podujatia je humanitná spoločnosť „Humanita pre život“ Spišské Vlachy a Košické folklórne štúdio. Výťažok jubilejného 30. ročníka tohto podujatia bol takmer 1500 eur. Účinkujúcimi v programe boli folklórne súbory s Krompách, Margecian, Kojšova, Očovej a Košíc.

Výťažok z koncertu Ozveny rodnej zeme, ktorý organizuje Humanitárna spoločnosť „Humanita pre život“ Spišské Vlachy a Košické folklórne štúdio finančne podporuje aj Košický samosprávny kraj. Výťažok tohto ročníka bol celkovo 1426 eur. „Nadácia Humanita pre život je súčasťou spoločenského diania v Krompachoch a okolí už 30 rokov. Toto výročie je určite dôvodom na oslavu, ale aj dôvodom na pripomenutie jej zaslúžilej činnosti. Obdivuhodne skĺbila vo svojej činnosti myšlienku pomoci chorým a sociálne odkázaným ľuďom s oživením spoločenského života občanov organizovaním rôznych kultúrnych a spoločenských akcií,“ hovorí MUDr. Miroslav Kraus, námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť a konateľ Nemocnice AGEL Krompachy.

V priebehu rokov Humanita pre život významne podporovala aj Detské oddelenie krompašskej nemocnice. „Vďaka jej príspevkom bola na naše detské oddelenie doposiaľ zakúpená technika za viac ako 20 000 eur. Za túto činnosť patrí Humanite pre život a všetkým ľuďom, ktorí jej život organizujú, veľká vďaka. Vďaka krásnemu tohtoročnému výťažku, ktorý celkovo predstavuje 1426 eur, zakúpime nové vybavenie, nábytok a hračky do dennej miestnosti pre pacientov,“ dodáva MUDr. Miroslav Kraus.

„Kde bolo, tam bolo, bolo to obci Kojšov, kde pod Kojšovskou hoľou, z úpätia ktorej vyvierajú pramene priezračnej krištáľovo čistej vody, sme navŕtali prameň – prameň humanitnej pomoci, s úmyslom poskytovať pomoc zdravotne postihnutým a sociálne odkázaným deťom. Počas uplynulých rokov sa z pramienka humanitnej pomoci stala mohutná rieka ľudskosti, aby na základoch tejto dobrej ľudskosti cnosti vyrástol pevný dom vystavaný z 277 dielov, rovnajúci sa potu zorganizovaných podujatí, so záhradou, v ktorej je vysadených vyše 150 000 jednoeurových kvetov,“ uvádza v sprievodnom slove programu JUDr. Jozef Janikov, predseda humanitnej spoločnosti, ktorá za 30 rokov pôsobenia pomohla finančnou čiastkou 150 000 eur.

Späť