Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Počas siedmich mesiacov sa v krompašskej nemocnici narodilo 449 bábätiek

10.8.2022

V Nemocnici AGEL Krompachy prišlo na svet v priebehu siedmich mesiacov 449 bábätiek. Len o malý kúsok vedie počet narodených dievčat. Napriek mesačnej prestávke vo februári, počas ktorej sa gynekologicko-pôrodnícke a novorodenecké oddelenie sťahovali, privítali na svet 227 dievčat a 222 chlapcov. Aké nezvyčajné mená novorodenci dostali?

V krompašskej nemocnici sa počas siedmich mesiacov roku 2022 narodilo 449 bábätiek. Štatistikám o malý kúsok vládnu dievčatá. „V priebehu siedmich mesiacov prišlo v našej nemocnici na svet 449 bábätiek, z toho 227 dievčat a 222 chlapcov. Evidujeme aj narodenie štyroch dvojičiek, z ktorých dve sa narodili v januári a ďalšie v marci a júni. Najťažším dieťatkom narodeným v tomto roku bolo dievčatko s váhou 5 kilogramov,“ informuje vedúca sestra novorodeneckého oddelenia Mgr. Klaudia Tatarková.

Rodičia vybrali svojim novorodeniatkam netradičné mená ako Serkan, Hazel, Zak Robert, Santos, Florián, Shanaya, Keiti, Wendy, Estefan, Joachim, Alina či Hilda, no výber mien mal aj tradičnejší charakter. Krompašská nemocnica privítala na svet aj Matúša, Adama, Jakuba, Martinu či Terezu.

Najnovšou súčasťou gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia sú postieľky pre novorodencov, ktoré sa nachádzajú v nadštandardných izbách.“ Výhodou nových postieľok je aj praktický prebaľovací pult s detským motívom. Veríme, že pre mamičky na našom oddelení prinesú vyšší komfort. Na oddelení stále vítame rodičky z rôznych kútov Slovenska od Bratislavy, cez Liptovský Mikuláš až po okolité mestá na východe Slovenska,“ hovorí vrchná sestra gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia, Bc. Klára Sedláčková.

Späť