Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Detské oddelenie krompašskej nemocnice navštívili klauni

11.7.2022

Nemocnica AGEL Krompachy sa potešila netradičnej návšteve. Po dlhšom čase na Detské oddelenie krompašskej nemocnice opäť zavítali Clownodoctros z organizácie Červený nos. Priniesli so sebou zábavu, smiech a dobrou náladou navodili príjemnú atmosféru nielen malým pacientom, ale aj personálu oddelenia.

„Sme veľmi radi, že sa po dlhšej prestávke klauni opäť vrátili aj na naše detské oddelenie. Opäť k nám priniesli príjemnú atmosféru, ktorá potešila nielen našich malých pacientov, ale aj personál a kolegov na našom pracovisku,“ hodnotí návštevu klaunov vedúca sestra detského oddelenia Bc. Anna Čigarská.

Svoju prácu odvádzajú mimoriadne dobre, citlivo a empaticky. V prípade, že sa situácia v zdravotníckych zariadeniach nebude komplikovať, klauni do nemocnice opäť zavítajú. „Je vidieť, že ich práca s deťmi baví a svojimi vystúpeniami robia radosť. Smiechom a dobrou náladou nás na pár minút odbremenili z povinností bežného dňa. Už teraz sa tešíme na ich ďalšiu návštevu,“ dodáva vedúca sestra detského oddelenia.

Aj profesionálni zdravotní klauni z o. z. ČERVENÝ NOS Clowndoctors si odniesli dobrý pocit z klauniády: „Bolo pre nás veľkým  potešením priniesť radosť a smiech malým pacientom aj personálu, zvlášť po tak dlhom období, keď sme nemocnicu kvôli nepriaznivej pandemickej situácii nenavštevovali,“ povedal zdravotný klaun Boris Srník, ktorý navštevuje detské oddelenia ako doktor Citrón. „Klauniádu sme si vychutnali naplno aj my sami, lebo sme cítili krásnu pozitívnu odozvu od detí aj od sestričiek. Už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu,“ doplnil zdravotný klaun Peter Krivý alias doktor Blška.

Späť