Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Interné oddelenie krompašskej nemocnice je presťahované

24.5.2022

Interné oddelenie Nemocnice AGEL Krompachy malo v posledných týždňoch náročnú úlohu. Počas plnej prevádzky sa realizovalo jeho sťahovanie. Zrekonštruované priestory pavilónu, ktorý sa nachádza oproti administratívnej budove, bude pacientom poskytovať vyšší komfort. Sťahovanie sa dotklo aj internej ambulancie, ktorá sa nachádza na prízemí pavilónu E. Bývalé priestory však neostanú prázdne a nemocnica plánuje zriadenie nového oddelenia.

Nemocnica AGEL Krompachy pristúpila k rozhodnutiu, ktoré viedlo k reorganizácii a presťahovaniu interného oddelenia a internej ambulancie. „Rozhodli sme sa presťahovať interné oddelenie. V súčasných priestoroch, ktoré sú zrekonštruované, bude pacientom poskytovaná zdravotná starostlivosť na vyššej úrovni. Vždy sa snažíme podmienky prispôsobiť tak, aby to bolo pre našich pacientov čo najvýhodnejšie. Zdravotná starostlivosť na internom oddelení môže byť poskytovaná na celkovo 27 lôžkach,“ informuje námestník liečebno-preventívnej starostlivosti a konateľ spoločnosti MUDr. Miroslav Kraus.

„Toto riešenie ďalej umožní aj to, že sa pri opakovanom rozšírení ochorenia covid-19 nebude blokovať chirurgické oddelenie tak, ako to bolo doteraz. V prípade nutnosti budú pacienti s ochorením covid-19 hospitalizovaní v nových priestoroch interného oddelenia. Bývalé priestory interného oddelenia však neostanú prázdne a nevyužité. V pavilóne C plánujeme zriadiť oddelenie dlhodobo chorých s kapacitou 20 lôžok. Ide o nový typ poskytovanej zdravotnej starostlivosti, ktorá v krompašskej nemocnici nie je a región pociťuje jej nedostatok,“ hovorí o víziách do blízkej budúcnosti riaditeľ krompašskej nemocnice, Ing. František Lešundák. 

Sťahovanie interného oddelenia sa udialo počas jeho plnej prevádzky. „Posledné dni sme mali o čosi náročnejšie, pretože sme sa počas plnej prevádzky venovali pacientom, a zároveň sme sa s celým oddelením sťahovali. Chcela by som poďakovať kolegom aj pacientom za trpezlivosť a za to, že sme to všetko zvládli. Isté obdobie si ešte v nových priestoroch budeme zvykať, no v konečnom dôsledku to bude pre našich pacientov výhodnejšie,“ dodáva vedúca sestra interného oddelenia Mgr. Anna Jenčová.

Späť