Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Antigénové testy za 5 eur sa rušia aj v krompašskej nemocnici

15.3.2022

Nemocnica AGEL Krompachy ruší od 12. marca 2022 na základe mobilizačného príkazu MZ SR možnosť antigénového testovania v mobilnom odberovom mieste covid-19 za poplatok 5 eur. Antigénové testovanie je zrušené aj počas víkendov. Možnosť objednania sa na antigénové testovanie však nemocnica ponúka prostredníctvom webu www.agellab.sk.

„Vzhľadom na mobilizačný príkaz od Ministerstva zdravotníctva SR sa ruší antigénové testovania v cene 5 eur. Naše mobilné odberové miesto covid-19 však so zmeneným časovým harmonogramom ostáva v prevádzke. PCR testovanie bude prebiehať od pondelka do soboty, a to od 7.00 hod. do 9.00 hod. Počas týchto prevádzkových hodín sa budú vykonávať PCR testy pre indikovaných s výmenným lístkom od lekára, prihlásených prostredníctvom NCZI/RÚVZ alebo samoplatcov objednaných prostredníctvom webu www.agellab.sk,“ informuje námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú činnosť PhDr. Lenka Gajdošová.

Nemocnica za poplatok ponúka aj možnosť objednania sa na antigénové testovanie prostredníctvom webu www.agellab.sk. alebo bez objednávky (platba na vrátnici). Komerčné antigénové testovanie v mobilnom odberovom mieste covid-19 bude prebiehať od pondelka do piatku od 7.00 hod. do 12.00 a od 12.30 hod. do 15.00 hod. Posledný záujemca by mal prísť najneskôr 15 minút pre ukončením pracovnej doby. Cena za antigénový test je 7,99 eur.

Situácia ohľadom výpadku zamestnancov pozitívnych na ochorenie covid-19 sa postupne vylepšuje aj v Nemocnici AGEL Krompachy, ktorá eviduje 10 pozitívnych zamestnancov. Spomedzi hospitalizovaných covid pacientov leží 13 na štandardných kyslíkových lôžkach, 2 pacienti si vyžadujú podporu umelej pľúcnej ventilácie, 4 pacientky  s covidom evidujú na gynekologicko-pôrodníckom oddelení a medzi pacientmi s koronavírusom je aj jedno dieťa.

Záujem o očkovanie naďalej klesá. Vo vakcinačnom centre nemocnica podala počas minulého týždňa 16 vakcín proti ochoreniu covid-19. Naopak, pozitivita PCR testov je vysoká a počas minulého týždňa bola na úrovni 71,92 %. Z počtu 292 vykonaných PCR testov bolo 210 pozitívnych.

Späť