Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Pandemická situácia v krompašskej nemocnici sa postupne zlepšuje Nový rok strávi v nemocnici približne 70 pacientov

29.12.2021

Nemocnica AGEL Krompachy zvládla tohtoročné neštandardné vianočné dni bez problémov, aj keď sa musela vysporiadať už druhý rok po sebe s pandémiou koronavírusu. Pozitívne je, že počet pacientov s koronavírusom postupne klesá, aj keď je otázne, aký bude ďalší vývoj kvôli mutácii omikron. Počas Vianoc sa v nemocnici narodilo 12 bábätiek. Silvester a Nový rok strávi v nemocnici približne sedem desiatok pacientov.

V krompašskej nemocnici je k 29. decembru celkovo hospitalizovaných 74 pacientov, z toho je 7 covid pozitívnych. „V posledných dvoch týždňoch sa situácia na covid oddelení postupne zlepšuje, počet pacientov, ktorí sú odkázaní na kyslíkovú liečbu je stabilizovaný, dnes máme na tomto oddelení 3 pacientov. Horšia situácia pretrváva na oddelení OAIM, kde je kapacita stále naplnená pacientami s ťažkým priebehom, ktorí sú odkázaní na umelú pľúcnu ventiláciu. V súčasnosti sú tu hospitalizovaní 4 pacienti“, uviedol MUDr. Miroslav Kraus, konateľ spoločnosti. Nemocnici veľmi pomohlo vybudovanie modernej kyslíkovej stanice, čo výrazne uľahčilo prácu najmä zdravotníkom a nie je nutná manipulácia s objemnými kyslíkovými fľašami.

Počas vianočných sviatkov bola prevádzka nemocnice plynulá, zdravotníci zvládli chod bez akýchkoľvek problémov. Na svet sa počas vianočných sviatkov prihlásilo 12 novorodencov, na príjmových ambulanciách boli ošetrení pacienti s akútnymi ťažkosťami a s rôznymi úrazmi. Silvester a Nový rok strávi v nemocnici približne 70 pacientov, všetci, ktorým to zdravotný stav dovolil, boli prepustení do domáceho liečenia.

Späť