Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Krompašská nemocnica obmedzuje plánované operácie Zostáva len urgentná medicína a liečba covidových pacientov

25.11.2021

Nemocnica AGEL Krompachy od dnešného dňa poskytuje len neodkladnú ústavnú zdravotnú starostlivosť. Uvedené rozhodnutie reaguje na príkaz Ministra zdravotníctva SR a odráža mimoriadne vážnu situáciu vo vývoji pandémie koronavírusu na celom Slovensku. Znamená to úplné zastavenie plánovanej ,,bielej“ medicíny.

Aktuálna pandemická situácia sa v regióne za posledné dni zhoršila, pribúdajú noví covidoví pacienti a plne vyťažené sú aj lôžka s napojením na umelú pľúcnu ventiláciu. Tu sú najťažšie prípady, pričom všetci pacienti, ktorí vyžadujú napojenie na UPV sú nezaočkovaní a drvivá väčšina aj ostatných hospitalizovaných covidových pacientov.

Od dnes prechádza Nemocnica AGEL Krompachy do mimoriadneho režimu.  „Ako subjekt hospodárskej mobilizácie počas mimoriadnej situácie, na základe príkazu Ministerstva zdravotníctva SR a v súlade s nariadením vlády Slovenskej republiky sprísňujeme od 25. novembra 2021 protiepidemické opatrenia pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti.  V lôžkovej časti poskytujeme už len neodkladnú zdravotnú starostlivosť,“ vysvetlil MUDr. Miroslav Kraus, konateľ spoločnosti. Pre pacientov s koronavírusom nemocnica vyčlenila maximálnu kapacitu lôžok s umelou pľúcnou ventiláciou (UPV) a poskytuje týmto pacientom adekvátnu zdravotnú starostlivosť. Aktuálne nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť 19  pacientom s koronavírusom, z toho 5 sú napojení kvôli veľmi ťažkému priebehu ochorenia na umelú pľúcnu ventiláciu. Zdravotná starostlivosť je poskytovaná v urgentných prípadoch aj necovidovým pacientom. „Robíme všetko, čo je v našich silách, rád by som vyjadril poďakovanie všetkým mojim kolegom a zároveň poprosil všetkých pacientov, ktorí čakajú na plánované zákroky o pochopenie a trpezlivosť,“ dodal MUDr. Kraus.

Späť