Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Krompašská nemocnica začala s 3. dávkou očkovania proti COVID-19

19.10.2021

Nemocnica AGEL Krompachy sa zaradila medzi tie zdravotnícke zariadenia, ktoré v zmysle pokynov Ministerstva zdravotníctva SR začala s očkovaním treťou dávkou vakcíny proti koronavírusu. Prvými zaočkovanými sú zdravotníci krompašskej nemocnice. Očkovať pre záujemcov z radov verejnosti sa bude dva dni v týždni, indikovaní imunokompromitovaní pacienti budú mať vyhradenú na očkovanie stredu.

„Od pondelka 18.októbra 2021 sme začali očkovať treťou dávkou vakcíny proti koronavírusu. Naši zdravotníci sú prvými zaočkovanými, pričom toto očkovanie je plne v réžii nemocnice. Počas očkovania sa nevyskytli žiadne problémy ani žiadne nepredpokladané vedľajšie účinky,“ informoval konateľ spoločnosti MUDr. Miroslav Kraus.  Nemocnica AGEL Krompachy umožňuje očkovanie 3. dávkou proti COVID-19 u všetkých, ktorým od podania 2. dávky vakcíny uplynulo minimálne 6 mesiacov, bez ohľadu na to, akou vakcínou boli už očkovaní. „Očkujeme vakcínou  Comirnaty od firmy Pfizer/BioNTech. Pre zamestnancov nemocnice sú v tejto chvíli vyhradené dva dni – pondelok a utorok, očkovací deň v stredu je rezervovaný pre pacientov s imunokompromitovanými stavmi, u ktorých je tiež očkovanie 3. dávkou už umožnené a sú objednaní prostredníctvom webového portálu www. korona.gov.sk.,“ dodal MUDr. Kraus.

Všetci zaočkovaní dostanú potvrdenie o očkovaní treťou dávkou a informácia bude registrovaná aj v NCZI. 

Späť