Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Krompašská nemocnica je pripravená na tretiu vlnu pandémie. Od štvrtka začne testovať antigénovými testami za poplatok 5 eur

16.8.2021

Nemocnica AGEL Krompachy využila letné mesiace a priaznivú pandemickú situáciu na prípravu na prípadnú tretiu vlnu pandémie a tiež na dovolenky zdravotníkov, ktoré si v čase nasadenia v prvej línii počas prvej a druhej vlny nemohli vybrať. Od 19. augusta by nemocnica mala znovu spustiť antigénové testovanie pre verejnosť za poplatok 5 EUR.

V príprave na možnú 3. vlnu pandémie nemocnica vykonala viacero opatrení. ,,Vykonali sme stavebné úpravy priestorov chirurgického pavilónu, kde bola vytvorená samostatná ošetrovacia jednotka pre 7 covid pozitívnych pacientov, ktorí si vyžadujú hlavne kyslíkovú terapiu. Jedno lôžko máme vyčlenené v rámci OAIM pre pacienta na umelej pľúcnej ventilácii.

Ak by bol počet pacientov vyšší, alebo by sme sa stali subjektom hospodárskej mobilizácie ako počas 2. vlny pandémie, reprofilizovali by sme opäť pavilón chirurgického oddelenia s počtom lôžok 30 a oddelenie OAIM s počtom lôžok 4,“ vysvetľuje riaditeľ Nemocnice AGEL Krompachy  MUDr. Miroslav Kraus. Samozrejmosťou je zabezpečenie dostatku osobných ochranných pracovných pomôcok, nemocnica má zásoby na 30 dní prevádzky. ,,Zmluvne máme zabezpečené aj dodávky kyslíka, ktorý hrá v liečbe rozhodujúcu úlohu,“ dodáva MUDr. Kraus.

Počas celého leta nemocnica nemala hospitalizovaného žiadneho pacienta s koronavírusom, posledného prepustili ešte v júni, a všetci veria, že tento priaznivý stav vydrží čo najdlhšie.

Krompašská nemocnica bola ministerstvom zdravotníctva vybraná ako jedna z takmer 70, ktoré opätovne budú realizovať antigénové testovanie pre verejnosť. ,,Testovať antigénovými testami za poplatok 5 EUR začneme vo štvrtok, 19. augusta, túto službu budeme poskytovať každý deň, teda v pondelok až nedeľu od 7.00 do 15.00 hod. Poplatok záujemca uhradí priamo  na mieste, výsledok dostane do 15 minút.

Späť