Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

V krompašskej nemocnici sa za polroka narodilo takmer 370 detí Najčastejšími menami boli Michal a Nela

8.7.2021

Prvý polrok bol v Nemocnici AGEL Krompachy mimoriadne plodný. Napriek pandémii koronavírusu sa na tamojšom Gynekologicko-pôrodníckom oddelení narodilo 363 detí, pričom prevažovalo zastúpenie chlapcov. Až v ôsmich prípadoch priviedli mamičky na svet dvojčatá.

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie Nemocnice AGEL Krompachy je medzi mamičkami známe nielen v regióne východu, ale po celom Slovensku. Chvália si najmä empatický prístup voči ich požiadavkám, moderný prístup s praktizovaním najnovších metód v pôrodníctve. ,,Za 6 mesiacov sme mali 355 pôrodov, pri ktorých sa narodilo 363 detí, a to naša pôrodnica funguje v náhradných priestoroch,“ uviedol riaditeľ nemocnice MUDr. Miroslav Kraus. Chlapcov sa narodilo 204, v 159 prípadoch prišli na svet dievčatá a nevídaný je aj počet dvojičiek, za pol roka ich bolo 8. Najčastejším menom, ktoré bábätká dostali je Michal u chlapcov a Nela u dievčat.  

Pandémia ovplyvnila aj samotné pôrody, v 8 prípadoch zdravotníci realizovali pôrod covid pozitívnej rodičky, žiadne z novonarodených bábätiek koronavírus nedostalo.

Celé oddelenie by sa už koncom roka malo dočkať nových priestorov v samostatnej, plne zrekonštruovanej budove. Po nútenej prestávke v nemocnici plánujú obnoviť aj predpôrodné kurzy.

Späť