Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Vakcinačné centrum v Krompachoch zaznamenáva veľký záujem o očkovanie

16.6.2021

Nemocnica AGEL Krompachy je vakcinačným centrom na základe rozhodnutia Ministerstva zdravotníctva SR len od 25. mája. Už prvé dni potvrdili trend veľkého záujmu o očkovanie v tomto regióne. Do dnešného dňa v nemocnici zaočkovali 1500 registrovaných záujemcov. V oblasti s veľkým podielom marginalizovaných skupín je preočkovanie čo najväčšieho počtu ľudí dôležité pri eliminácii prípadne ďalšej vlny koronavírusu.

„Od spustenia vakcinácie  sme zaočkovali 1500 osôb.  Záujem o očkovanie je u nás  veľký, chodia k nám ľudia z celého Slovenska. Oslovili sme všetky samosprávy v okolí, spolupracujeme s terénnymi  sociálnymi pracovníkmi , aby sa na očkovanie dostali aj marginalizované skupiny,“ hovorí námestníčka riaditeľa krompašskej nemocnice Mgr. Marta Müllerová. Denná kapacita očkovacieho centra je maximálne využívaná, ľudia chápu dôležitosť očkovania a prichádzajú aj celé rodiny. Nemocnica zaviedla efektívnu logistiku pre bezproblémový priebeh očkovania, komunikáciu s ministerstvom zdravotníctva v rámci IT registrov a zdravotníci majú skúsenosti so skladovaním, prípravou a podávaním očkovacej látky. Tou je v Nemocnici AGEL Krompachy výlučne vakcína Pfizer/Biontech. Tiež sa podarilo zvládnuť aj menšie kolapsové stavy, ktoré sa po očkovaní sporadicky vyskytnú a dôležitou stránkou je aj komunikácia o zdravotnom stave záujemcu a aj vysvetľovanie priebehu registrácie.

Najmladší doposiaľ zaočkovaný mal 16 rokov, najstarší 78 rokov. Očkovanie ostáva aj pre nasledujúce obdobia prioritou nemocnice a je jediným spoľahlivým spôsobom, ako v regióne trvalo eliminovať výskyt koronavírusu.

Vakcinačné centrum sa nachádza priamo v nemocnici, otvorené je v pracovných dňoch, očkuje sa  od 8:00 hod. do 15:00 hod.

Späť