Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Pandemická situácia v krompašskej nemocnici je stabilizovaná

13.4.2021

Nemocnica AGEL Krompachy pandemickú situáciu zvláda, počet pacientov už niekoľko týždňov rapídne nerastie. Priaznivé sú čísla v počte covid pozitívnych zdravotníkov, ktoré sa pohybujú v jednotkách. Je to zrejme už výsledok očkovania. Na povolenie navštíviť svojich príbuzných v nemocnici si však ešte musíme počkať.

Pandemická situácia v krompašskej nemocnici je stabilizovaná. K dnešnému dňu nemocnica poskytuje starostlivosť pre   hospitalizovaných 15  covid pozitívnych pacientov, z toho  4  potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie. Celkový počet reprofilizovaných lôžok pre pacientov s COVID-19 je 27. V nemocnici máme  1  covid pozitívneho zamestnanca a   v karanténe sú ešte  3 zamestnanci,“ uviedol MUDr. Miroslav Kraus, riaditeľ nemocnice.

Za prvé tri mesiace tohto roka bolo v nemocnici hospitalizovaných 197 pacientov s koronavírusom z toho bolo 109 mužov a 88 žien. Priemerný vek týchto pacientov bol  76 rokov, pričom najmladší z nich mal 23 rokov. Priemerná dĺžka hospitalizácie bola 6,9 dňa.

V mobilnom odberovom mieste nemocnice je stále možnosť sa dať bezplatne otestovať na ochorenie COVID-19 prostredníctvom antigénového testu. Odborné ambulancie aj spoločné liečebne a vyšetrovacie zložky poskytujú zdravotnú starostlivosť bez obmedzenia. V nemocnici naďalej stále platia prísne protiepidemiologické opatrenia a zákaz návštev, vo vnútorných priestoroch je povinnosť používať respirátory FFP2.   

Späť