Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Krompašská nemocnica má pandemickú situáciu pod kontrolou

15.3.2021

Nemocnica AGEL Krompachy je stále v plnom nasadení čo sa týka aktuálnej pandemickej situácie. Zaťažkávajúcou skúškou sú pre nemocnicu najmä víkendy, kedy je privezených viac pacientov s covidom ako cez bežné dni v týždni. Pandémia v regióne zatiaľ nepoľavuje, nemocnica má kapacity pre covidových pacientov takmer naplnené.

Napriek stále vážnej situácii je pandemická situácia v krompašskej nemocnici pod kontrolou. K dnešnému dňu nemocnica poskytuje starostlivosť pre hospitalizovaných 25 covid pozitívnych pacientov, z toho 7 potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie. Celkový počet reprofilizovaných lôžok pre pacientov s COVID-19 je 27. Počet covid pozitívnych zamestnancov  mierne klesol, máme 10 pozitívnych zamestnancov,  v karanténe sú 3 zamestnanci,“ uviedol MUDr. Miroslav Kraus, riaditeľ nemocnice.

V súvislosti s diagnostikou na ochorenie COVID-19 krompašská nemocnica okrem bezplatného antigénového testovania, ktoré sa dá  absolvovať buď bez objednania, alebo je možnosť objednať sa online prostredníctvom webového portálu korona.gov.sk,  poskytuje naďalej aj  novinku.

Je ňou PCR test zo slín, kedy výsledok je známy do 24 hodín od doručenia vzorky do laboratória. V prípade pozitívneho výsledku testovaný dostane aj informáciu o tom, či ide o britskú mutáciu koronavírusu. Vyšetrenie touto metódou je určené pre samoplatcov. Objednať sa naň dá prostredníctvom portálu www.agellab.sk.

V nemocnici naďalej platia prísne protiepidemiologické opatrenia a zákaz návštev. 

Späť