Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Mladý lekár posilnil tím v krompašskej nemocnici

7.9.2020

Nemocnica AGEL Krompachy má novú posilu, a to absolventa medicíny na chirurgickom oddelení, MUDr. Olivera Čekaňáka. Výber svojho pracoviska si vďaka skvelému kolektívu, možnostiam profesijného rastu a modernému vybaveniu veľmi chváli.

,,Napriek tomu, že som mal skúsenosti s Nemocnicou AGEL Krompachy, vrátane chirurgického oddelenia, už ako študent na praxi, aj tak som bol plný očakávaní, ako sa zapracujem a zapadnem do kolektívu. Rozhodne to bolo teda aj s určitou dávkou stresu, ktorý ale vo skvelom kolektíve aj napriek náročnosti náplne práce rýchlo opadol. Som rád, že už od prvého dňa som sa cítil ako súčasť daného kolektívu,“ opisuje svoj nástup do krompašskej nemocnice MUDr. Oliver Čekaňák. Pochádza z blízkeho okolia, z obce Víťaz, čo bol aj jeden z dôvodov výberu miesta jeho pôsobenia. ,,Pracovať v lokálnej nemocnici, a tak pomáhať ľuďom z okolia, bola jedna z mojich predstáv budúcnosti už počas štúdia. Študoval som na Lekárskej fakulte UPJŠ v Košiciach a po ukončení štúdia, ktoré našej generácii študentov COVID-19 nijak  neuľahčoval, som sa snažil, aby som začal pracovať podľa možností čo najskôr,“ hovorí. Mladý lekár pochádza z troch súrodencov a aj napriek tomu, že ani jeden z rodičov nie je lekár, jeden starší súrodenec medicínu už skončil a jeden mladší študuje.

Ukončenie štúdia a následný nástup do práce prináša so sebou množstvo výziev aj nečakaných situácií. ,,Pred nástupom som bol motivovaný a pripravený zvládnuť čokoľvek, zrejme ako každý absolvent. Práca priniesla samozrejme mnoho výziev a náročných situácií, ktoré som ale s pomocou a podporou kolektívu oddelenia vždy zvládol a verím, že tak aj profesijne vzrástol. K dobrej aklimatizácii v nemocnici samozrejme pomáha nielen kolektív oddelenia a spolupráca oddelení medzi sebou, ale rovnako aj pekné pracovné prostredie, ktoré sa dynamicky modernizuje. Môj chirurgický sen sa napĺňa aj prácou na moderných operačných sálach, takže mám mnoho dôvodov tešiť sa z voľby svojej práce a rovnako aj z voľby pracoviska a nemocnice.  Teším sa zo svojho osobnostného a profesijného rastu, ku ktorým mám pri svojej práci mnoho priestoru,“ hovorí mladý lekár MUDr. Oliver Čekaňák.

Nemocnicu AGEL Krompachy si podľa jeho slov vybral už na základe svojich skúseností počas štúdia medicíny, kedy v tejto nemocnici praxoval. Oslovil ho kolektív aj vybavenie nemocnice. Práca všeobecného chirurga ,,naostro“ má samozrejme aj svoje úskalia, avšak na výber svojho povolania si nesťažuje, priam naopak. ,,Na práci v  nemocnici ma baví všestrannosť prípadov, ktoré mám možnosť vidieť a naučiť sa manažovať. Viem, že nie som sám ako absolvent, keď poviem, že práca lekára je náročná, ale veľkou odmenou a motiváciou zlepšovať sa je každý pacient, ktorému pomôžem. Byť v situácii, keď pacient potrebuje chirurga a dokážem pacientovi pomôcť, či už ide len o drobné poranenie alebo náročnejšiu diagnózu, je pre mňa zdrojom motivácie a radosti z práce,“ vysvetľuje svetlé stránky chirurgie. Čo ale považuje za najťažšie? ,,Asi zvládanie náročných akútnych stavov, s ktorými som sa v praxi ešte nestretol. Podobne náročné je pracovať v časovej tiesni, keďže medicína a chirurgia môžu byť nevyspytateľné a náročné situácie sa môžu nahromadiť, treba byť obratný, zachovať si chladnú hlavu a bystrú myseľ, čo je pre čerstvého absolventa ešte o niečo náročnejšie, ak sa náhodou ocitne pod tlakom dlhšiu dobu. Aj preto ja osobne by som odporúčal mladším kolegom vyberať si prácu aj s prihliadnutím na kolektív, v ktorom budú pracovať, ten má veľký vplyv na zvládanie týchto situácií,“ hovorí MUDr. Oliver Čekaňák. Čo sa týka najkrajšej časti poslania lekára, zhoduje sa s mnohými ostatnými kolegami: ,,Vidieť, že som pacientovi pomohol, vedieť, že som spravil všetko najlepšie, ako bolo možné a vidieť mu v očiach jeho úprimnú vďaku, ktorú samozrejme často pacient aj verbalizuje, a to je pre mňa ako lekára veľkým zadosťučinením.“

Späť