Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

V krompašskej pôrodnici sa za polroka narodilo viac ako 300 bábätiek

21.7.2020

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie v Nemocnici AGEL Krompachy je stále viac vyhľadávaným miestom, kde mamičky zo širokého okolia privádzajú svoje deti na svet. Počas prvých šiestich mesiacov sa tu narodilo 303 bábätiek.

,,Počet pôrodov sa oproti minulému roku znížil, čo je spôsobené jednak epidemiologickou situáciou, ale aj tým, že v súčasnosti sa gynekologicko-pôrodnícke oddelenie nachádza v náhradných priestoroch. Dôvodom je kompletná rekonštrukcia pôvodných priestorov oddelenia a náhradné priestory, aj keď sú po rekonštrukcii, majú obmedzenú kapacitu. Nové priestory budú pre pacientky k dispozícii približne v septembri budúceho roka,“ vysvetľuje MUDr. Miroslav Kraus, riaditeľ Nemocnice AGEL Krompachy. Najviac bábätiek sa narodilo v apríli, v januári sa v tejto nemocnici narodilo trojo dvojičiek.

Na Gynekologicko-pôrodníckom oddelení prebiehajú aj predpôrodné kurzy, ktoré pomôžu nastávajúcim mamičkám sa na túto udalosť pripraviť. Vzhľadom na epidemiologickú situáciu stagnovali, avšak nemocnica ich opäť rozbieha. Prihlásiť sa je možné telefonicky na čísle 0918 238 360.

Späť