Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

V krompašskej nemocnici odliečili v prvom polroku viac ako 350 detských pacientov

15.7.2020

Súčasťou Nemocnice AGEL Krompachy je aj Detské oddelenie, ktoré má za sebou dlhú históriu a je súčasťou nemocnice od roku 1953. Je teda stabilnou a neodmysliteľnou súčasťou tohto zdravotníckeho zariadenia, na oddelení sa nachádza 25 lôžok pre všetky deti do 19 rokov. V minulom roku sa tu zdravotný personál postaral o 1100 pacientov, za prvý polrok tohto roku ich bolo viac ako 350. Zníženie počtu odliečených pacientov bolo podmienené opatreniami v súvislosti s pandémiou koronavírusu COVID-19, keď bola krompašská nemocnica v centre karanténnej oblasti.

,,Nosným programom detského oddelenia je diagnostika a liečba detských ochorení prevažne akútneho charakteru a za pomoci špecialistov z iných zdravotníckych zariadení košického a prešovského kraja aj možnosť poskytovania špecializovanej zdravotníckej starostlivosti, čím sa stiera rozdiel medzi veľkými nemocnicami a takzvanými provinčnými nemocnicami,“ vysvetľuje riaditeľ nemocnice MUDr. Miroslav Kraus. Liečebno-diagnostická zdravotná  starostlivosť je pacientom poskytovaná erudovaným  tímom zdravotníkov, ktorý pracuje pod vedením primárky MUDr. Evy Sádovej  a ošetrovateľský personál vedie  vrchná sestra Bc. Anna Čigarská. ,,V aktuálnom čase  sa zameriavame okrem akútnych ochorení na diagnostiku ochorení močovej sústavy, tiež v spolupráci s inými detskými klinikami na Slovensku poskytujeme následnú  zdravotnú starostlivosť. V spolupráci s detskými klinikami zabezpečujeme liečbu detí s ochoreniami gastrointestinálneho traktu a tiež centrálnej nervovej sústavy, prípadne aj z iných odborov, na ktoré nie je naša nemocnica vyslovene špecializovaná,“ hovorí primárka Detského oddelenia MUDr. Eva Sádová. Zároveň dodáva, že vďaka širokej palete laboratórnych vyšetrení majú v Nemocnici AGEL Krompachy možnosť významnou mierou prispieť ku skorému odhaleniu, resp. potvrdeniu aj raritnejších diagnóz v detskom veku. Oddelenie je vybavené monitormi vitálnych funkcií, ktoré umožňujú stabilizovať pacienta a zabezpečiť aspoň dočasnú diagnosticko-liečebnú starostlivosť, digitálnou infúznou pumpou s dávkovačom, inhalátormi so zvlhčovačom, pulznými oxymetrami aj čističkou vzduchu.    

Späť