Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

V Nemocnici Krompachy majú nový CT prístroj

18.6.2020

Nemocnica Krompachy spol. s r.o., ktorá je členom skupiny AGEL, obnovila po výmene CT prístroja prevádzku tohto pracoviska v skúšobnom režime, počas neho sú v nemocnici schopní v nepretržitej prevádzke vykonávať väčšinu akútnych vyšetrení.

Uzavretie pôvodného CT pracoviska začiatkom mája prinieslo pre pacientov obmedzenia, avšak v konečnom dôsledku nový prístroj je pre pacientov aj personál veľkým prínosom.  ,,Po mesačnej odstávke pracoviska sme vyšetrili prvých pacientov na modernom prístroji vyššej kategórie, čo pre pacientov prináša výhodu skrátenia čakacej doby na vyšetrenie. Nový, modernejší prístroj umožňuje širšiu škálu vyšetrení a znamená aj nižšiu radiačnú záťaž pre pacientov,“ vysvetľuje riaditeľ spoločnosti MUDr. Miroslav Kraus.

Nákup nového CT prístroja bol realizovaný cestou eurofondov v rámci projektu „Modernizácia pracovísk akútnej zdravotnej starostlivosti Gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia v Nemocnici Krompachy spol. s r.o. Cena nového prístroja je 309 333,00 EUR bez DPH. Demontáž prístroja a stavebná rekonštrukcia v cene približne 30 000 EUR sú hradené z prevádzkových prostriedkov nemocnice. Na CT prístroji sa najčastejšie robia CT  vyšetrenia pri úrazoch a neurologických diagnózach a  mesačne sa vyšetrí okolo 350 pacientov.

Späť