Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Na pigmentové znamienka dbajte aj pred letom

25.5.2020

Nemocnica Krompachy, ktorá je členom skupiny AGEL, ponúka v kožnej ambulancii možnosť dať si vyšetriť a skontrolovať pigmentové znamienka. Preventívna starostlivosť je veľmi dôležitá nielen pred prichádzajúcim letným obdobím, ale o najväčší orgán ľudského tela, kožu, by sme sa mali starať celoročne.

Vyšetrenie kože prebieha bezbolestne, neinvazívne. ,,V našej ambulancii vyšetrujeme pigmentové znamienka celoročne, využívame najmä manuálny dermatoskop, ktorý 10-násobným zväčšením určuje charakter a špecifikácie znamienok,“ vysvetľuje MUDr. Cecília Kožušková z kožnej ambulancie v Krompachoch. Optický systém tohto prístroja pôsobí ako lupa, priblížením a zväčšením pigmentového znamienka pomáha určiť prítomnosť,  rozmiestnenie a hĺbku pigmentu, prípadne iné zmeny. Podľa slov MUDr. Kožuškovej je o takéto vyšetrenia záujem stále a pacienti neprichádzajú iba s problémami, ale našťastie aj preventívne. Pravidelné kontroly u kožného lekára aspoň jedenkrát ročne pomáhajú predchádzať napríklad nebezpečnej rakovine kože.

V kožnej ambulancii poskytujú komplexnú dermatologickú starostlivosť a liečbu podľa najnovších trendov pre dospelých, ale aj detských pacientov. Poskytujú tiež konziliárnu činnosť pre oddelenia v rámci nemocnice. Denne ambulanciu navštívi približne 50 pacientov.

Späť