Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Nemocnica Krompachy sa postupne vracia k bežnému režimu

20.5.2020

Nemocnica Krompachy, ktorá je členom skupiny AGEL, vzhľadom na šíriaci sa koronavírus COVID-19, prijala v posledných dvoch mesiacoch množstvo opatrení. Tie zaisťovali bezpečnosť nielen zdravotníckeho personálu, ale aj pacientov. Po uvoľnení situácie sa režim nemocnice vracia postupne do normálu, niektoré opatrenia však aj napriek stúpajúcemu počtu pacientov zostávajú v platnosti.

Triáž, teda vstupný filter pri vchode do nemocnice, funguje v Krompachoch naďalej. ,,Denne sú tam dve sestry v predpísaných ochranných pomôckach a manažujú pacientov na jednotlivé ambulancie. V poslednom období počet pacientov prichádzajúcich cez triáž stúpa, denne je to približne 200 pacientov a 80 doprovodov. Čakacia doba sa zvýšeným počtom pacientov predlžuje, preto prosíme pacientov o trpezlivosť,“ hovorí Mgr. Marta Müllerová, námestníčka pre ošetrovateľstvo. ,,V posledných dňoch je vidieť, že sa nemocnica vracia do normálu, stúpol  počet pacientov na odborných ambulanciách aj počet  hospitalizácií,“ dodáva námestníčka nemocnice.

Nemocnica Krompachy začala tiež vykonávať elektívne operačné výkony, od 11. mája je dovolený aj otec pri pôrode za zvýšených hygienických podmienok.

Každú stredu sa v krompašskej nemocnici sa vykonávajú odbery na COVID 19 pre samoplatcov a žiadateľov cez COVID PASS. Najjednoduchší spôsob je prihlásiť sa prostredníctvom rezervačného systému a webového portálu www.agellab.sk. Cena testu je 65 EUR,  výsledok klient dostane najneskôr do 48 hodín a  v troch jazykových mutáciách.  Komerčné testovanie je určené pre osoby, ktoré  nemajú odporučenie od lekára,  teda nespĺňajú indikačné kritériá stanovené hlavným hygienikom SR. Spôsob objednávania samoplatcov na testy koronavírusu COVID-19 je veľmi jednoduchý. Záujemca sa najprv zaregistruje na uvedenom webe, vytvorí si prihlasovacie meno a heslo, pričom potvrdenie úspešného zaregistrovania mu príde na jeho mail. Následne si v rezervačnom systéme zvolí vhodné miesto, v tomto prípade Krompachy.

Späť