Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Nemocnica Krompachy otvorila nové priestory očnej ambulancie

29.4.2020

Nemocnica Krompachy spol. s r.o., ktorá je členom skupiny AGEL, uskutočnila tohto roku rekonštrukciu priestorov, ktoré mali slúžiť očnej ambulancii. Tá je v týchto dňoch už otvorená a pacientov vítame v pavilóne F.

Vzhľadom na to, že vo februári sa v Nemocnici Krompachy spustil projekt stavby modernizácie Gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia, z toho dôvodu nebolo možné v pavilóne G používať ani pôvodné priestory očnej ambulancie. ,,Pre potreby očnej ambulancie sme vybrali priestory bývalej röntgenovej vyšetrovne, ktoré touto rekonštrukciou  plne vyhovujú personálu a pacientom taktiež poskytnú komfortné prostredie, zároveň plnia súčasné legislatívne normy pre poskytovanie zdravotnej starostlivosti,“ uviedol MUDr. Miroslav Kraus, riaditeľ spoločnosti.

Rekonštrukcia sa začala vybúraním a následným vymurovaním priečok, ktoré vytvorili novú dispozíciu spĺňajúcu legislatívne minimá v rozmedzí vyšetrovňa, šatňa pre personál, tmavá komora, čakáreň, sociálne zázemie pre personál a samostatné zázemie pre pacientov. Stavebné práce zahŕňajú aj potrebu výmeny a doplnenia zdravotechnických prvkov. Potrebná bola aj výmena elektroinštalácie, svietidiel, doplnenie zásuviek a vypínačov.  

Očnú ambulanciu ročne navštívi približne 3 500  pacientov, najčastejšími problémami sú glaukóm, katarakta, či diabetické retinopatie, predpisy okuliarov. Častými sú tiež vstupné a preventívne prehliadky, posudky, úrazy a zápaly.

Späť