Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Nemocnica Krompachy kvôli veľkej rekonštrukcii sťahuje gynekológiu

6.2.2020

Nemocnica Krompachy spol. s r.o., ktorá je členom skupiny AGEL, pripravuje rozsiahlu komplexnú rekonštrukciu svojho gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia. Nemocnica pripravila náhradné priestory, a preto je nutné celé oddelenie presťahovať do týchto náhradných priestorov. Aby sa všetko zrealizovalo rýchlo, efektívne a predovšetkým s ohľadom na bezpečnosť pacientiek, je nutné kvôli presťahovaniu gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia, uzavrieť ho na nevyhnutne krátky čas.

,,Sťahovanie je naplánované od 8. do 18. februára 2020. Posledné pacientky plánujeme prijať a realizovať pôrody, eventuálne operačné zákroky do 7. februára do 18. hod. Nové pacientky po desaťdňovej prestávke budeme znovu prijímať od 18. februára od 6. hodiny ráno.“, vysvetlil riaditeľ Nemocnice Krompachy MUDr. Miroslav Kraus. Nemocnica odhaduje, že približne 20 – 30 pôrodov, ktoré by sa počas 10 dňového sťahovania mali realizovať v krompašskej nemocnici, budú podľa spádovosti rozdelené medzi Nemocnicu s poliklinikou Spišská Nová Ves a Univerzitnú nemocnicu L. Pasteura Košice. Podobne to bude aj v prípade pacientiek s akútnymi gynekologickými ťažkosťami.  

,,Rád by som poprosil všetkých obyvateľov, pacientov, návštevníkov aj zamestnancov Nemocnice Krompachy o pochopenie a trpezlivosť s týmito nevyhnutnými zmenami. Je to prvý krok k tomu, aby nemocnica úspešne zrealizovala svoj rozsiahly modernizačný projekt“, uviedol riaditeľ.

V posledných rokoch v krompašskej nemocnici výrazne narástol počet pôrodov. V roku 2019 sa tu na pôrodníckom oddelení narodilo 795 detí, čo je najviac v histórii a jasne to dokladuje dôveru a obľúbenosť nemocnice u žien zo spádovej oblasti.

Nemocnica Krompachy spol. s r.o. zabezpečuje základnú zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť 50 000 obyvateľov. Nemocnica má 6 základných oddelení, 12 odborných ambulancií. Od 1.7.2008 sa stopercentným vlastníkom Nemocnice Krompachy stala spoločnosť AGEL SK a.s..

Späť