Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Clowndoctors rozžiarili očká detským pacientom krompašskej nemocnice

22.11.2017

Nemocnica Krompachy, člen skupiny AGEL, včera, 21. novembra 2017, po druhý krát v tomto roku privítala na detskom oddelení klaunov z Občianskeho združenia ČERVENÝ NOS Clowndoctors, ktorí svojim príchodom rozžiarili očká všetkým pacientom tohto oddelenia. Prostredníctvom profesionálnych zdravotných klaunov priniesli na oddelenie radosť, smiech a dobrú náladu.

 „Na detskom oddelení je momentálne hospitalizovaných 17  pacientov všetkých vekových kategórií od batoliat do 19 rokov, ktorým sa po príchode klaunov rozžiarili očká a celé oddelenie bolo zrazu plné smiechu,“ povedal  vedúci lekár detského oddelenia MUDr. Ahmad Zia  s tým, že sú vďační Občianskemu združeniu Červený Nos za takúto obetavú a nezaplatiteľnú prácu, ktorá prináša deťom psychickú pohodu, radosť a humor na oddelení.

Občianske združenie ČERVENÝ NOS Clowndoctors už 13 rokov prináša radosť a smiech do nemocníc po celom Slovensku. Formou humoru pacientov odpútajú od strachu, napätia a od úzkosti spojenej nielen s liečbou, ale aj z neznámeho prostredia, kde im chýbajú ich najbližší. „Pre choré detičky sú vždy zdravotní klauni príjemným prekvapením a vytrhnutím zo stereotypu a čiastočne aj zo smútku po rodičoch a domove. Bola to naozaj veľká radosť pozerať sa na usmiate tváričky našich detí,“ dodal MUDr. Zia.

Na detskom oddelení je ročne hospitalizovaných viac ako 1300 detských pacientov. Nachádza sa v pavilóne C na 2. poschodí a má 25 lôžok. „Našim cieľom je vytvorenie čo najlepších podmienok pre choré deti, pobyt v nemocnici je pre ne stresujúci, preto vítame  aktivity s ktorými prichádza združenie Červený Nos. Aj tieto aktivity prispievajú k rýchlejšiemu vyliečeniu pacientov“, uzavrel konateľ nemocnice MUDr. Miroslav Kraus.

Späť