Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

V krompašskej nemocnici operujú na novom operačnom stole

13.10.2017

Nemocnica Krompachy v snahe neustáleho skvalitňovania poskytovaných zdravotníckych služieb zakúpila pre chirurgickú operačnú sálu nový operačný stôl. Ide v poradí už o druhú investíciu v krátkej dobe, ktorá nasvedčuje o postupnej modernizácii nemocnice. Celková hodnota investície prestavuje 23 426 eur.

Pozitívom pre pacientov je, že i keď trpia nadmernou obezitou, nemusia cestovať za chirurgickým výkonom desiatky kilometrov do iného zdravotníckeho zariadenia. Zdravotná starostlivosť o morbídne obéznych pacientov je mimoriadne náročná z viacerých hľadísk. Nemocnica sa ju snaží aj týmto spôsobom riešiť podľa aktuálnej situácie.

 „Jedná sa o moderný operačný stôl, ktorý je vhodný pre celé spektrum nami poskytovanej chirurgickej liečby od jednodňovej chirurgie až po náročné brušné a hrudné operácie. Veľkou výhodou je, že k stolu bolo dodané kompletné príslušenstvo, čo vylučuje problémy s kompatibilitou do budúcnosti. Oceňujeme aj maximálnu bezpečnú záťaž vo všetkých konfiguráciách do 225 kg. Vyrieši to naše problémy pri operáciách extrémne obéznych pacientov. Stôl používame už niekoľko dní bez ťažkostí a nečakaných problémov“ uviedol primár chirurgického oddelenia MUDr. Michal Chyla, PhD..

Ide o mobilný,  univerzálny operačný stôl na, na elektromechanický pohon s modulárnou operačnou doskou. Jeho súčasť tvorí príslušenstvo, ako sú podpery, popruhy,  anestéziologická hrazda, držiaky a bočnice.

Investície v krompašskej nemocnici naďalej pokračujú a zdravotnícke zariadenie sa postupne dostáva na vyššiu kvalitatívnu úroveň. Vďaka tomu je krompašská nemocnica vyhľadávaným regionálnym zdravotníckym zariadením.

Nemocnica Krompachy zabezpečuje základnú zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť 50 000 obyvateľov. Tvorí ju šesť oddelení a desať odborných ambulancií. 

Späť