Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Štvrtý ročník Memoriálu MUDr. Jána Latkaniča v Krompachoch

26.6.2017

V sobotu 24. júna 2017 sa na štadióne FK POKROK SEZ Krompachy zišli kolegovia, funkcionári športového klubu a futbaloví priatelia, aby si v poradí už na 4. ročníku futbalového turnaja starších žiakov Memoriálu MUDr. Jána Latkaniča pripomenuli tohto mimoriadneho človeka.

MUDr. Ján Latkanič od roku 1976 pracoval v Nemocnici Krompachy, ktorá je členom skupiny AGEL. Začínal ako lekár na chirurgickom oddelení, neskôr stál pri zrode a uvedení do života lôžkového Oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny, ktorého sa stal v roku 1997 primárom. Okrem práce na oddelení sa podieľal aj na riadení nemocnice, od roku 1996 v pozícii zástupcu riaditeľa a od roku 2004 bol konateľom spoločnosti Nemocnica Krompachy spol. s r.o.. Svoj drahocenný voľný čas venoval krompašskému futbalu ako jeho dlhoročný funkcionár.

Na jeho počesť bol aj tento rok zorganizovaný futbalový turnaj starších žiakov – U 15, ktorý mal vynikajúcu športovú aj spoločenskú úroveň. Mužstvá boli rozdelené na dve skupiny. V čiernej skupine hrali hráči z MFK Ružomberok, MŠK Tesla Stropkov a FK Pokrok Krompachy. V bielej skupine boli hráči z FC VSS Košice, TJ Sokol Ľubotice a FK Poprad. Turnaj bol zaujímavou konfrontáciou zúčastnených mužstiev a zároveň spomienkou na vynikajúceho človeka, ktorý okrem rodiny a zamestnania zasvätil svoj život krompašskému futbalu,“ povedal manažér futbalového klubu, František Jochman.

Prvé miesto obsadilo mužstvo MFK Ružomberok, druhú priečku FC VSS Košice  a tretia priečka patrila FK Poprad.

,,Nikto z nás, ktorí sme MUDr. Jána Latkaniča poznali naňho nikdy nezabudneme,“ uviedol jeho dlhoročný priateľ, kolega a konateľ spoločnosti Nemocnica Krompachy, MUDr. Miroslav Kraus.

Späť