Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Krompašská nemocnica zrekonštruovala na gynekologicko-pôrodníckom oddelení 1 nadštandardnú izbu, 1 izbu pre pacientky a priestory pre personál

15.6.2017

Nemocnica Krompachy, člen skupiny AGEL, v týchto dňoch ukončila rekonštrukciu jednej celkom novej nadštandardnej izby a jednej izby pre 3 pacientky na gynekologicko-pôrodníckom oddelení. V suterénnych priestoroch boli zriadené nové šatne a sociálne zariadenie pre sestry. Prístupová cesta – chodba bola znížená a upravená kazetovým stropom s úpravou omietok bočných stien. Na 1. NP bola zriadená pracovňa vedúcej sestry gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia, pracovňa dokumentaristky a taktiež bola zriadená miestnosť na záznamy CTG tehotných ambulantných pacientiek. Celková investícia do rekonštrukcie gynekologicko- pôrodníckeho oddelenia vyšla nemocnicu na viac ako 30 tisíc EUR.

Rekonštrukcia priestorov trvala šesť mesiacov a 1 nová nadštandardná izba bola zriadená vzhľadom k neustále rastúcemu záujmu o túto službu zo strany pacientiek a ich rodiny.  „V priestoroch bola kompletne vymenená celá elektroinštalácia, vodoinštalácia, podlaha a novovytvorené miestnosti boli vymaľované. Novozriadené izby sú zariadené novými polohovateľnými posteľami, nočnými stolíkmi a nadštandardná izba je dovybavená aj novou šatníkovou skriňou. Komfort pacientiek poskytuje samostatné sociálne zariadenie, samozrejmosťou je aj možnosť Wi-Fi pripojenia na internet. Cieľom vybudovania celkom novej nadštandardnej izby a ďalšej novej izby bolo zabezpečenie vyššej kvality a komfortu pre pacientky tohto regiónu,“ uviedol konateľ nemocnice MUDr. Miroslav Kraus.

V rámci rekonštrukcie oddelenia došlo tiež k zveľadeniu podmienok pre prácu zdravotníckych pracovníkov oddelenia. Pracovňa pre vedúcu sestru a dokumentaristku bola vybavená novým zariadením, ktoré dotvára príjemné pracovné prostredie. Ďalej sa vybudovali nové šatne a sociálne priestory pre sestry oddelenia, čím sa zvýšil komfort aj pre zamestnancov. „Som veľmi rada, že naše oddelenie prešlo ďalšou rekonštrukciou, čím sa zvýšil komfort pre našich pacientov a taktiež pre zamestnancov oddelenia. Ďakujem za podporu, investície vedeniu nemocnice,“ povedala primárka gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia MUDr. Svetlana Lukáčová.

Nemocnica Krompachy zabezpečuje zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť s 50.000 obyvateľmi. Jej cieľom je poskytovať kvalitnú zdravotnú starostlivosť a uspokojovať tak potreby a želania pacientov vytváraním príjemného prostredia pomocou hodnotných zamestnancov, modernizáciou prístrojového vybavenia, poskytovať a rozširovať služby s dôrazom na individuálny prístup k človeku. „K tomuto kroku sme sa rozhodli z dôvodu zvýšenia komfortu pre naše pacientky, ako aj pre personál oddelenia. Táto ďalšia úprava znamená pre našu nemocnicu ďalší krok k väčšej spokojnosti našich pacientov,“ uviedol konateľ nemocnice MUDr. Miroslav Kraus.

Späť