Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Clowndoctors rozžiarili očká detským pacientom krompašskej nemocnice

14.3.2017

Nemocnica Krompachy, člen skupiny AGEL, dnes, 14. marca 2017, privítala na detskom oddelení klaunov z Občianskeho združenia ČERVENÝ NOS Clowndoctors, ktorí svojim príchodom rozžiarili očká najmenším pacientom. Prostredníctvom profesionálnych zdravotných klaunov priniesli na oddelenie radosť, smiech a dobrú náladu.

Clowndoctors svojim dnešným programom rozveselili a zaujali aj zamestnancov krompašskej nemocnice. „Na detskom oddelení je momentálne  16  pacientov všetkých vekových kategórií od batoliat do 19 rokov, ktorým sa po príchode klaunov rozžiarili očká a celé oddelenie bolo zrazu plné smiechu,“ povedala primárka detského oddelenia MUDr. Viera Szabadosová s tým, že sú vďační Občianskemu združeniu Červený Nos za takúto obetavú a nezaplatiteľnú prácu, ktorá prináša deťom psychickú pohodu, radosť a humor na oddelení.

Občianske združenie ČERVENÝ NOS Clowndoctors už 13 rokov prináša radosť a smiech do nemocníc po celom Slovensku. Formou humoru pacientov odpútajú od strachu, napätia a od úzkosti spojenej nielen s liečbou, ale aj z neznámeho prostredia, kde im chýbajú ich najbližší. „Pre choré detičky sú vždy zdravotní klauni príjemným prekvapením a vytrhnutím zo stereotypu a čiastočne aj zo smútku po rodičoch a domove. Bola to naozaj veľká radosť pozerať sa na udivené tváričky našich detí,“ dodala  primárka oddelenia MUDr. Viera Szabadosová

Na detskom oddelení je ročne hospitalizovaných viac ako 1300 detských pacientov. Detské oddelenie už 60 rokov poskytuje zdravotnú starostlivosť detským pacientom. Nachádza sa v pavilóne C na 2. poschodí a má 25 lôžok. Detskí pacienti majú k dispozícii jedáleň s herňou a TV. „Našim cieľom je vytvorenie čo najlepších podmienok pre choré dieťa, ale aj zlepšenie diagnostických možností pre lekárov, čo prispeje k rýchlemu vyliečeniu pacientov“, uzavrel konateľ nemocnice MUDr. Miroslav Kraus.

Späť