Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Historicky prvý Deň otvorených dverí v krompašskej nemocnici sa podaril

22.9.2016

Deň otvorených dverí (DOD), ktorý sa dnes 22. septembra 2016 uskutočnil v Nemocnici Krompachy, ktorá je členom skupiny AGEL, sa podaril podľa predstáv. Na podujatie, ktoré sa konalo v areáli nemocnice prišlo približne 90 študentov stredných škôl a 60 návštevníkov z Krompách a širokého okolia. Nemocnica v rámci Dňa otvorených dverí otvorila dvere chirurgického, interného a detského oddelenia, CT pracoviska a odborných ambulancií.

V rámci DOD boli zdravotníci nemocnice rozmiestnení na 8 stanovištiach, ktoré poskytovali bezplatné vyšetrenia krvného tlaku, hladiny cukru v krvi a počítali aj body mass index. Veľký záujem bol o vyšetrenie pigmentových znamienok, na základe ktorého museli byť niektoré osoby odporučené na odborné vyšetrenie. Študentov zaujali hlavne ukážky poskytovania prvej pomoci, čo si zároveň mohli vyskúšať na figuríne a správna hygiena rúk, ktorú si overovali pod UV lampou. Dospelí návštevníci navštívili poradňu pre pigmentové znamienka a fajčiari si dávali odmerať hladinu CO v dychu. „Som spokojný s priebehom dnešného DOD, ktorý prekonal moje očakávania. Návštevníkov pripravený program zaujal, atmosféra bola príjemná, všetci so záujmom sledovali prácu zdravotníkov, ktorí vysvetľovali aj dôležitosť dodržiavania správneho životného štýlu,“ uviedol konateľ nemocnice MUDr. Miroslav Kraus.

Zvedavci si boli v sprievode vedúcich sestier prehliadnuť chirurgické, interné a detské oddelenie. „Všetkých návštevníkov sme obdarovali malým upomienkovým darčekom,“ uzavrel konateľ s tým, že ďakuje všetkým zamestnancom nemocnice za spoluprácu a vydarený deň, ktorý sa stane každoročnou tradíciou.

Nemocnica Krompachy poskytuje zdravotnú starostlivosť na 6 oddeleniach a 11 ambulanciách. V priebehu roka hospitalizuje viac ako 6 500 pacientov, ambulantne ošetrí viac ako 50 000 pacientov a narodí sa tu viac ako 650 detí. Nemocnica zabezpečuje lekársku službu prvej pomoci pre deti a dorast a pre dospelých, podľa hodnotenia mamičiek bola ocenená tretím miestom medzi slovenskými pôrodnicami. Rekonštrukciou prešlo chirurgické, gynekologicko-pôrodnícke, detské, interné oddelenie a CT pracovisko. V minulom roku bolo zriadené nové ambulantné centrum.

Späť