Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Krompašská nemocnica pripravuje svoj prvý Deň otvorených dverí pre verejnosť

6.9.2016

Nemocnica Krompachy, člen skupiny AGEL, sa v týchto dňoch intenzívne pripravuje na svoj prvý, širokej verejnosti určený Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 22.09.2016 v čase od 11,30 do 14,30 hod. v priestoroch novozrekonštruovaného pavilónu E. Toto podujatie, ktoré sa bude konať priamo v areáli nemocnice bude určené pre študentov z okolitých stredných škôl a širokú verejnosť.

Na podujatie pod názvom Deň otvorených dverí 2016 pozývame aj tých, ktorí ešte nemuseli navštíviť priestory nemocnice. Pre návštevníkov bude pripravených 8 stanovíšť zameraných na rôzne oblasti medicíny. Záujemcovia si budú môcť dať bezplatne zmerať krvný tlak, hladinu cukru v krvi, vypočítať BMI index, ale aj dať si vyšetriť funkciu svojich pľúc – spirometriu. Ďalej si budú môcť prezrieť ukážky poskytovania prvej pomoci, ktoré si následne aj vyskúšajú, rovnako si budú môcť vyskúšať aj hygienické umývanie rúk pod UV lampou. K dispozícii bude aj poradňa pre pigmentové znamienka a pre fajčiarov bude k dispozícii stanovište, na ktorom si môžu dať odmerať hladinu CO v dychu. „Našim cieľom je poskytnúť verejnosti možnosť oboznámiť sa s prostredím, kde sa poskytuje zdravotná starostlivosť, prebudiť záujem hlavne mladých ľudí o zdravý spôsob života a záujem o svoj zdravotný stav. Kto by mal záujem o prehliadku oddelení nemocnice, môže tak urobiť v sprievode vedúcich sestier oddelení,“ uviedol konateľ nemocnice MUDr. Miroslav Kraus.

Nemocnica Krompachy zabezpečuje základnú zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť 50 000 obyvateľov. Ročne ošetrí ambulantne viac ako 50 000 pacientov, hospitalizuje viac ako 6 500 pacientov, v pôrodnici sa narodí viac ako 650 detí. Nemocnica zabezpečuje lekársku službu prvej pomoci pre deti a dorast a pre dospelých, podľa hodnotenia mamičiek bola ocenená tretím miestom medzi slovenskými pôrodnicami. Modernizáciou prešlo chirurgické, gynekologicko-pôrodnícke, detské, interné oddelenie a CT pracovisko. Bolo zriadené nové ambulantné centrum.

Príloha:

Späť