Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Pôrodnica Nemocnice Krompachy je treťou najlepšou na Slovensku

19.7.2016

Pôrodnica Nemocnice Krompachy, ktorá je členom skupiny AGEL, sa v projekte Sprievodcu pôrodnicami, podľa hodnotenia mamičiek, umiestnila ako tretia najlepšia v rámci Slovenska. Na Slovensku minulý rok fungovalo 54 pôrodníc, z ktorých sa 48 pôrodníc zapojilo do projektu Sprievodca pôrodnicami. Celkové hodnotenie pozostávalo z troch častí expertného hodnotenia, hodnotenia služieb a hodnotenia mamičiek v štyroch kategóriách. Krompašská pôrodnica bola zaradená v kategórii I. (štandardná starostlivosť).

Kolektív gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia, ktorého súčasťou je aj novorodenecké oddelenie si dôveru mamičiek veľmi váži. „Nesmierne nás potešili tohtoročné výsledky hlasovania mamičiek a sme šťastní, že nás a našu prácu ohodnotili naše pacientky najvyššou známkou spokojnosti, povedala primárka oddelenia, MUDr. Svetlana Lukáčová o projekte, ktorý v sebe spája profesionalitu kolektívu, kvalitu poskytovaných služieb a postoj k pacientom.

V roku 2015 sa na gynekologicko-pôrodníckom oddelení narodilo 693 novorodencov, z toho 335 chlapčekov a  358 dievčatiek. „V mene vedenia oddelenia sa chcem poďakovať nielen všetkým mamičkám, ktoré si vybrali našu nemocnicu, ale aj celému kolektívu gynekologicko-pôrodníckemu a novorodeneckého oddelenia, ktorý má najväčšiu zásluhu na tomto pozitívnom výsledku,“ uviedol konateľ nemocnice, MUDr. Miroslav Kraus a dodal, že nemocnica má v pláne aj naďalej vylepšovať poskytované služby a podmienky na oddelení.

Izby na pôrodníckom oddelení sú maximálne trojlôžkové, bunkového systému so sociálnym zariadením. Okrem týchto štandardných izieb pôrodnica poskytuje aj izbu pre rodinu a dve jednolôžkové nadštandardné izbu s vlastným sociálnym zariadením, TV, rooming-in. Z nadštandardných služieb poskytujeme možnosť otca pri pôrode, bezbolestný pôrod v epidurálnej analgézii a inhalačnú analgéziu. „Z pozitív nášho oddelenia, ktoré vyslovujú nami odliečené pacientky, zaznieva najmä spokojnosť so starostlivosťou zo strany personálu a spokojnosť s prostredím“, uzavrela primárka.

Späť