Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

3. ročník Memoriálu doktora Jána Latkaniča v Krompachoch

27.6.2016

Rodina, kolegovia, funkcionári športového klubu a futbaloví priatelia v sobotu, 25. júna 2016, spomínali na mimoriadneho človeka MUDr. Jána Latkaniča. Na výnimočných ľudí sa nezabúda a preto sa uskutočnil na štadióne FK POKROK SEZ Krompachy v poradí už 3. ročník Memoriálu MUDr. Jána Latkaniča. MUDr. Ján Latkanič pracoval v Nemocnici Krompachy, ktorá je členom skupiny AGEL, od roku 1976. Začínal ako lekár na chirurgickom oddelení, neskôr stál pri zrode a uvedení do života lôžkového Oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny, ktorého sa stal v roku 1997 primárom. Okrem práce na oddelení sa podieľal aj na riadení nemocnice, od roku 2004 bol konateľom spoločnosti Nemocnica Krompachy spol. s r.o.. Okrem práce v nemocnici svoj drahocenný čas venoval aj krompašskému futbalu ako dlhoročný funkcionár.

Na jeho počesť bol opäť zorganizovaný turnaj starších žiakov – U 15 (ročník 2001 a mladší), ktorý mal vynikajúcu športovú aj spoločenskú úroveň. Mužstvá boli rozdelené na dve skupiny. V čiernej skupine hrali hráči z MFK Ružomberok, MŠK Tesla Stropkov, FK Poprad. V bielej skupine boli hráči z VSS Košice, TJ Sokol Ľubotice a FK Pokrok SEZ Krompachy. „Turnaj bol zaujímavou konfrontáciou popredných mládežníckych mužstiev východoslovenského regiónu a zároveň spomienkou na vynikajúceho človeka, ktorý okrem rodiny a zamestnania zasvätil svoj život krompašskému futbalu,“ povedal manažér futbalového klubu, František Jochman.

Prvé miesto obsadilo mužstvo  TJ Sokol Ľubotice, druhú priečku MŠK Tesla Stropkov a tretia priečka patrila MFK Ružomberok. „Nikto z nás, ktorí sme MUDr. Latkaniča poznali naňho nikdy nezabudneme,“ uviedol dlhoročný priateľ, kolega a konateľ spoločnosti Nemocnica Krompachy, MUDr. Miroslav Kraus.

Späť