Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Krompašská nemocnica vzdeláva aj zdravotníckych asistentov a sanitárov

23.6.2016

Nemocnica Krompachy, ktorá je členom skupiny AGEL, včera, 22.6.2016, uskutočnila už druhú vzdelávaciu aktivitu pre zdravotníckych asistentov a sanitárov, ktorí neodmysliteľne patria do tímu pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti. Hlavnou témou bola „Charakteristika práce sanitára pri lôžku pacienta“.

„Prednášky boli zamerané na starostlivosť  o hygienu, lôžko a bielizeň pacienta. Dôraz sa kládol na postupy pri vstupnom filtri (hospitalizácie) pacienta, spolupráci sanitára so sestrou pri polohovaní pacienta ako prevencia dekubitov. Po odznení každej prednášky prebehla bohatá diskusia, ktorá bude prínosom do ďalšej náročnej práce, ktorú tieto zdravotnícke kategórie vykonávajú,“ uviedla Mgr. Marta Müllerová, námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť.

Nemocnica Krompachy zabezpečuje zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť s 50 000 obyvateľmi. „Našim cieľom je poskytovať kvalitnú zdravotnú starostlivosť a uspokojovať tak potreby a želania pacientov ako i zamestnancov,“ dodal konateľ nemocnice MUDr. Miroslav Kraus.

Späť