Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Sestra chirurgickej ambulancie Nemocnice Krompachy má BIELE SRDCE

16.5.2016

Prestížnym ocenením BIELE SRDCE Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek (RK SaPA) v Spišskej Novej Vsi v piatok, 13. mája 2016, vyjadrila svoje uznanie v kategórii Sestra v praxi aj pani Oľge Dzimkovej z Nemocnice Krompachy, ktorá je členom skupiny AGEL. Pani Oľga Dzimková pracuje v chirurgickej ambulancii krompašskej nemocnice už 30 rokov, ocenenie Biele srdce si zaslúžila právom za jej profesionálny prístup k práci a svojim kolegom.

Slávnostné odovzdávanie ocenení sa uskutočnilo pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier a z rúk prezidentky RK SaPA Mgr. Petry Olahovej si ocenenie prevzalo 7 sestier z regiónu Spišská Nová Ves, ktoré boli nominované v  kategórii: sestra/pôrodná asistentka – manažér, sestra/pôrodná asistentka v praxi, sestra/pôrodná asistentka –pedagóg. „Pani Oľga Dzimková prevzala ocenenie Sestra v praxi. Už krásnych 30 rokov sa stretávame s jej poctivou, obetavou a vysokokvalifikovanou prácou, s empatickým prístupom k pacientom aj spolupracovníkom. "Oľga to vie" je častý bonmot, ak náhodou niekomu vypadne dôležitá informácia, týkajúca sa chodu ambulancie. Chirurgická ambulancia je pracovisko, v ktorom je vysoká frekvencia ošetrených pacientov, rôzne kritické situácie, ktoré sestra Oľga zvláda s prehľadom profesionála,“ uviedla Mgr. Marta Müllerová, námestníčka riaditeľa pre úsek ošetrovateľstva s tým, že jej v mene vedenia nemocnice ako i všetkých kolegov srdečne gratuluje k prestížnemu oceneniu.

Pani Dzimková svoju nevyčerpateľnú energiu využíva v práci a v mimo pracovných aktivitách, ktorých má neúrekom.„Voľný čas venuje svojej rodine - manželovi, dvom deťom, ale hlavne krásnej 12-mesačnej vnučke. Už druhé volebné obdobie je poslankyňou mestského zastupiteľstva, je predsedníčkou sociálnej, zdravotnej a bytovej komisie, kde sa riešia existenčné problémy rizikových skupín. Je členkou správnej rady Detskej nadácie Mesta Krompachy. Roky bola pravou rukou krompašských mažoretiek, šila im kostýmy, robila zdravotný dozor na všetkých vystúpeniach. Relaxuje pri pečení koláčov a rôznych dobrôt, ktoré môžu ochutnávať návštevníci rôznych podujatí organizovaných mestom, cvičením a prácou v záhradke. Jej mimopracovné aktivity jej nebránia v tom, aby svoju prácu v ambulancii vykonávala vždy stopercentne a s plným nasadením pomôcť každému pacientovi,“ dodala námestníčka.

Ocenenie bolo odovzdané na regionálnom seminári v priestoroch Hotelovej akadémie Spišská Nová Ves, pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier, pričom pred odovzdaním ceny, zástupca regionálnej komory predstavil oceneného a uviedol jeho stručný profesijný životopis. „Myslím si, že naša práca je nenahraditeľná a vyžaduje si veľkú dávku ľudskosti, osobných a odborných skúseností. BIELE SRDCE vnímam ako morálne ocenenie práce. Som nadšená, že som bola medzi 7 ocenenými sestrami a týmto by som sa chcela poďakovať všetkým mojim kolegom, ktorí vždy pri mne stáli. Moje poďakovanie patrí aj mojej rodine, bez ich podpory by som nebola tam, kde som,“ dodala ocenená sestra Oľga Dzimková.

Späť