Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Personál krompašskej nemocnice začína s relaxačným cvičením

17.3.2016

Lekárka Nemocnice Krompachy, ktorá je členom skupiny AGEL, od včera, 17. marca 2016, začala predcvičovať ľahké relaxačné cvičenie pre zamestnancov nemocnice. MUDr. Alena Rafayová je lekárkou na detskom oddelení, ktorá ovláda jógu, pilates, reiki, rôzne druhy meditácií, vizualizácie a prácu s energiou. Cvičenie sa uskutoční každý štvrtok o 15:00 hodine v novom Ambulantnom centre, kde je zariadená nová telocvičňa, ktorú budú v budúcnosti využívať aj tehotné pacientky.

Pozitíva relaxácie sú dlhodobo všeobecne známe. Medzi fyzické patria zníženie krvného tlaku, bolesti hlavy, vredov, nespavosti a naopak zlepšenie imunity a energie celého tela. K psychickým pozitívam zaraďujeme zníženie úzkosti, zvýšenie emočnej stability, kreativity, koncentrácie, rozvoj intuície a ukľudnenie mysle. Relaxačné cvičenia už robím niekoľko rokov. Začínala som s nimi v čase, keď som žila hektickým uponáhľaným spôsobom života, ktorý mi okrem iného priniesol veľa fyzických a psychických ťažkostí. A tak som sa postupne dostala najskôr k meditáciám vo forme potláčania negatívneho myslenia, neskôr k Zen meditácii, k meditáciám hudbou a spievaním, a k mojím najobľúbenejším meditáciám s tibetskými miskami so zvukovými vibráciami rozličnej frekvencie. Popritom som si urobila certifikáty z Reiki, japonskej alternatívnej medicíny založenej na balancii energie celého tela pomocou rúk. Urobila som si aj kurz Asthanga a Lyengar jógy a popritom som sa učila umenie ovládania dýchania a princípy fungovania výmeny energie v bežnom živote. Veľmi rada sa delím o svoje životné skúsenosti s inými, a personál nemocnice je ideálny pre "Ľahké relaxačné cvičenia", pretože títo ľudia často zažívajú veľmi náročné situácie,“ uviedla MUDr. Alena Rafayová.

V novom Ambulantnom centre sa postupne zariaďuje telocvičňa, ktorá bude slúžiť aj pre tehotné pacientky.„Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie Nemocnice Krompachy plánuje v týchto priestoroch aj s psychofyzickou prípravou tehotných žien pred pôrodom,“ dodal konateľ nemocnice MUDr. Miroslav Kraus.

Nemocnica Krompachy zabezpečuje zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť s 50 000 obyvateľmi. „Našim cieľom je poskytovať kvalitnú zdravotnú starostlivosť a uspokojovať tak potreby a želania pacientov ako i zamestnancov,“ uzavrel MUDr. Kraus.

Späť