Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Babyboom v pôrodnici Nemocnice Krompachy

6.11.2015

Babyboom zaznamenali v októbri na gynekologicko-pôrodníckom oddelení Nemocnice Krompachy, ktorá je členom skupiny AGEL. Narodilo sa 72 novorodeniatok, z toho 32 chlapčekov a 40 dievčatiek. Väčší počet pôrodov na oddelení je iste aj výsledkom spokojnosti rodičiek s prístupom personálu, čo sa prejavilo v minulosti aj získaním titulu Najlepšia pôrodnica Košického kraja.

K 31. októbru 2015 sa v krompašskej nemocnici narodilo už 565 novorodencov, čo je podľa tohtoročnej štatistiky o 39 bábätiek viac ako v minulom roku za rovnaké obdobie. V októbri 2014 sa narodilo 61 novorodencov. „Najčastejšími menami, ktorými pomenúvajú mamičky a oteckovia svoje ratolesti sú Eliška, Jasmína, Nela a Anna pre dievčatká a z chlapčenských mien prevládali mená ako Samuel, Sebastián, Michal a Jozef. Vyskytlo sa aj zriedkavejšie meno ako Carla pre dievčatko a Arminius  pre chlapčeka,“ uviedla primárka oddelenia MUDr. Svetlana Lukáčová.

Nemocnica Krompachy sa neustále snaží zvyšovať profesionalitu personálu, komfort mamičkám a ich ratolestiam a tiež vylepšovať kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti. „Záujem o  služby na našom pôrodníckom oddelení stále stúpa, rodičky k nám chodia nielen z Krompách a okolia, ale aj z okolitých okresov,“ dodala primárka s tým, že mamičkám, ktoré sa rozhodnú priviesť na svet svoje vytúžené dieťatko v prítomnosti partnera alebo inej sprevádzajúcej osoby, môžeme poskytnúť nadštandardnú izbu s vlastným sociálnym zariadením, TV, alebo takzvanú roomingovú izbu, čo znamená, že bábätko zostáva po narodení s mamičkou.

Pôrodnica Nemocnice Krompachy sa v projekte Sprievodca pôrodnicami, podľa hodnotenia mamičiek, umiestnila ako prvá v Košickom kraji a v rámci Slovenska ako tretia najlepšia.

Späť