Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Nemocnica Krompachy bude mať zrekonštruovaný pavilón E

13.10.2015

Vďaka spolupráci Mesta Krompachy a spoločnosti Nemocnica Krompachy, ktorá je členom skupiny AGEL, bol vypracovaný projekt pod názvom „Modernizácia ambulantnej infraštruktúry v rámci LSKxP“, s ktorým sa Mesto úspešne uchádzalo v rámci lokálnej stratégie komplexného prístupu (LSKxP) o nenávratný finančný príspevok v hodnote viac ako 600 000 EUR. Súčasťou projektu, ktorý sa práve v nemocnici realizuje bude rekonštrukcia bývalého pavilónu Infekčného oddelenia na ambulantné centrum, kde budú v 1. etape umiestnené odborné ambulancie – pľúcna, diabetologická, kardiologická a gastroenterologická. Touto spoločnou investíciou Mesta a Nemocnice Krompachy, ktorá je súčasťou holdingu AGEL sa zvyšuje kvalita poskytovanej zdravotnej starostlivosti, ambulancie sa z doteraz nevyhovujúcich priestorov presunú do nových priestorov, ktoré budú znamenať zvýšený komfort pre pacientov aj pre personál.

V rámci projektu sa kompletne vymenia okná, zateplí sa obvodový plášť, vrátane stavebnej pripravenosti pre realizáciu výťahu. Dôjde tiež ku kompletnej obnove vnútorných priestorov, kde bude zabezpečený bezbariérový prístup pre pacientov. Ambulancie budú vybavené a doplnené potrebnou vyšetrovacou a diagnostickou technikou, celkom novým interiérovým nábytkom, počítačovou a tlačiarenskou technikou. Vybuduje sa sociálne zázemie, sklady, čakárne, prístrešok a pripojenie na siete. „Som nesmierne rád, že  vďaka tejto rekonštrukcii bude zakúpená aj potrebná vyšetrovacia a diagnostická technika, ktorá nám umožní kvalitnejšie, rýchlejšie diagnostikovať ochorenia a rozhodovať sa tak pre správnu liečbu našich pacientov,“ uviedol konateľ MUDr. Miroslav Kraus.

Nemocnica Krompachy zabezpečuje zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť s 50.000 obyvateľmi. Jej cieľom je poskytovať kvalitnú zdravotnú starostlivosť a uspokojovať tak potreby a želania pacientov vytváraním príjemného prostredia pomocou hodnotných a vzdelaných zamestnancov, modernizáciou prístrojového vybavenia, poskytovať a rozširovať služby s dôrazom na individuálny prístup k človeku. „Touto cestou sa chcem poďakovať Mestu Krompachy za to, že myslí na občanov nášho mesta, naopak fungujúca nemocnica prispieva k tomu, že Krompachy sú centrom širokého regiónu,“ dodal konateľ s tým, že v nových priestoroch by sme mali pacientov ošetrovať už koncom tohto roka.

Späť