Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

V pôrodnici Nemocnice Krompachy sa rodí čoraz viac detí

7.7.2015

V pôrodnici Nemocnice Krompachy, ktorá je členom skupiny AGEL, sa rodí čoraz viac detičiek. Presne 329 novorodencom, medzi ktorými bolo celkom 148 chlapčekov a 181 dievčatiek pomohli na svet zdravotníci v Krompachoch. Podľa tohtoročnej štatistiky sa tu narodilo už o 37 bábätiek viac ako v minulom roku za rovnaké obdobie. Najplodnejším mesiacom bol február, kedy na svet priviedlo svojho potomka až 64 mamičiek, čo bolo v porovnaní s minulým rokom o 17 detí viac.

V minulom roku sa pôrodnica Nemocnice Krompachy, podľa hodnotenia mamičiek, stala najlepšou v Košickom kraji. Najčastejšími menami, ktorými pomenúvali mamičky a oteckovia svoje ratolesti v prvom polroku boli Nela, Natália, Jasmína pre dievčatká a z chlapčenských mien prevládali mená ako  Sebastián, Kevin a Samuel. Nesmierne nás teší, že dobré meno našej pôrodnice stále rastie, čo je vidieť aj na počte pôrodov. Vážime si dôveru mamičiek a aj naďalej im budeme poskytovať kvalitnú, profesionálnu zdravotnú starostlivosť a ľudský prístup zamestnancov k pacientkám,“ povedala primárka gynekologicko – pôrodníckeho oddelenia, MUDr. Svetlana Lukáčová.

Izby na pôrodníckom oddelení sú maximálne trojlôžkové, bunkového systému so sociálnym zariadením. Okrem týchto štandardných izieb pôrodnica poskytuje aj izbu pre rodinu a jednu jednolôžkovú nadštandardnú izbu s vlastným sociálnym zariadením, TV, rooming-in. Z nadštandardných služieb poskytuje možnosť otca pri pôrode, bezbolestný pôrod v epidurálnej analgézii a inhalačnú analgéziu. „Z pozitív nášho oddelenia, ktoré vyslovujú nami odliečené pacientky, zaznieva najmä spokojnosť so starostlivosťou zo strany lekárov, zdravotných sestier a pôrodných asistentiek, spokojnosť s úrovňou nami poskytovaných služieb,“ uzavrela primárka.

Skupina AGEL vlastní na Slovenku Nemocnicu Krompachy, ktorá je podľa mamičiek najlepšou pôrodnicou 2014 v Košickom kraji, Nemocnicu Zvolen, ktorá sa umiestnila ako tretia najlepšia pôrodnica v Banskobystrickom kraji a manažérsky riadi neziskovú organizáciu FORLIFE, Všeobecnú nemocnicu Komárno, ktorá opakovane obhájila prvé miesto a stala sa najlepšou pôrodnicou Nitrianskeho kraja.

Späť