Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Sestra chirurgického oddelenia nemocnice krompachy má BIELE SRDCE

13.5.2015

Prestížnym ocenením BIELE SRDCE Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek (RK SaPA) v Spišskej Novej Vsi včera, 12.mája 2015, vyjadrila svoje uznanie v kategórii Sestra/ pôrodná asistentka v praxi aj pani Eve Piskovej z Nemocnice Krompachy, ktorá je členom skupiny AGEL. Pani Eva Pisková pracuje v krompašskej nemocnici už 37 rokov a je obľúbená ako u pacientov, tak medzi kolegyňami.

Slávnostné odovzdávanie ocenení sa uskutočnilo pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier a z rúk prezidentky RK SaPA Mgr. Petry Oláhovovej si ocenenie prevzali 4 sestry z regiónu Spišská Nová Ves, ktoré boli nominované v  kategórii: sestra/pôrodná asistentka – manažér, sestra/pôrodná asistentka v praxi, sestra/pôrodná asistentka –pedagóg. „Pani Eva Pisková pracuje na operačnom sále už 37 rokov je pracovitá, komunikatívna, ohľaduplná a taktná. Asistovala pri tisíckach operácií, zažila veľa kritických okamihov, ktoré táto práca prináša. Všetky svoje povinnosti vždy plnila a plní s nadhľadom a humorom jej vlastným. K pacientom pristupuje citlivo, súcíti s ich problémami, vypočuje ich, a vždy nájde slová, ktorými ich upokojí. Ocenenie Biele srdce si zaslúžila pre svoj zodpovedný prístup k svojej práci, spolupracovníkom, nadriadeným, je to sestra, ktorá môže byť vzorom pre súčasnú generáciu sestier,“  povedala Bc. Marta Müllerová, námestníčka riaditeľa pre úsek ošetrovateľstva s tým, že jej v mene vedenia nemocnice ako i všetkých kolegov srdečne gratuluje k prestížnemu oceneniu.

Ocenenie bolo odovzdane na regionálnom seminári v priestoroch Hotelovej akadémie Spišská Nová Ves, pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier, pričom pred odovzdaním ceny, zástupca regionálnej komory predstavil oceneného a uviedol jeho stručný profesijný životopis. „Cena BIELE SRDCE je morálnym ocenením vyjadrujúcim charakter starostlivosti, vedomostí a humanity, ktorá napĺňa prácu a ducha ošetrovateľstva,“ uviedla Mgr. Petra Oláhová Prezidentka Regionálnej komory sestier a pôrodných asistentiek.

Chirurgické oddelenie patrí k základným oddeleniam nemocnice. V roku 2002 prešlo rozsiahlou rekonštrukciou. Má 30 lôžok v ôsmich izbách na dvoch poschodiach. Štyri postele sú pooperačné. Súčasťou oddelenia je JIS, ktorá má štyri lôžka. Operačný trakt pozostáva z dvoch operačných sál. Nachádza sa na 1. poschodí spoločne s oddelením anestézie a intenzívnej medicíny. „Som príjemne prekvapená, že som bola medzi 4 ocenenými sestrami a týmto by som sa chcela poďakovať všetkým mojim kolegom, ktorí pri mne stáli aj v ťažkých životných situáciách,“ dodala ocenená sestra Eva Pisková.

Späť